• Oběd
  • 20.5.2020

Čočka na kyselo - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

TEFAL_Cook4ME_Cocka na kyselo_OS.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

2 porce

  • 200 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
  • 40 g mrkve
  • 40 g petržele
  • 40 g celeru
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • ½ snítky tymiánu
  • ½ malé brambory
  • 30 g sádla
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2–3 lžíce vinného nebo jablečného octa dle chutí
  • 40 g smažené cibulky

4 porce

  • 400 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
  • 80 g mrkve
  • 80 g petržele
  • 80 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 1 malá brambora
  • 40 g sádla
  • mletý pepř
  • sůl
  • 4–6 lžic vinného nebo jablečného octa dle chuti
  • 60 g smažené cibulky

6 porcí

  • 600 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
  • 120 g mrkve
  • 120 g petržele
  • 120 g celeru
  • 1 a půl cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 6 bobkových listů
  • větší snítka tymiánu
  • 1 větší brambora
  • 60 g sádla
  • mletý pepř
  • sůl
  • 6–8 lžic vinného nebo jablečného octa dle chuti
  • 80 g smažené cibulky

Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning, přidáme sádlo a necháme rozehřát a rozpálíme máslo.
Mezitím veškerou zeleninu nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na sádle, přidáme koření, tymián a scezenou čočku. 
Zalijeme vodou a přiklopíme. 
Zapneme na tlakové vaření na 20 minut. 
Poté přidáme sůl, ocet a nastrouháme bramboru. 
Přiklopíme, a ještě pět minut vaříme na tlakové vaření. 
Podáváme se smaženou cibulkou.
TEFAL_Cook4ME_Cocka na kyselo_OS (3).jpg

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše