Čočka na kyselo - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
20 min
Suroviny
2 porce
200 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
40 g mrkve
40 g petržele
40 g celeru
½ cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
½ snítky tymiánu
½ malé brambory
30 g sádla
mletý pepř
sůl
2–3 lžíce vinného nebo jablečného octa dle chutí
40 g smažené cibulky
4 porce
400 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
80 g mrkve
80 g petržele
80 g celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
snítka tymiánu
1 malá brambora
40 g sádla
mletý pepř
sůl
4–6 lžic vinného nebo jablečného octa dle chuti
60 g smažené cibulky
6 porcí
600 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
120 g mrkve
120 g petržele
120 g celeru
1 a půl cibule
5 stroužků česneku
6 bobkových listů
větší snítka tymiánu
1 větší brambora
60 g sádla
mletý pepř
sůl
6–8 lžic vinného nebo jablečného octa dle chuti
80 g smažené cibulky
Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning, přidáme sádlo a necháme rozehřát a rozpálíme máslo. Mezitím veškerou zeleninu nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na sádle, přidáme koření, tymián a scezenou čočku. Zalijeme vodou a přiklopíme. Zapneme na tlakové vaření na 20 minut. Poté přidáme sůl, ocet a nastrouháme bramboru. Přiklopíme, a ještě pět minut vaříme na tlakové vaření. Podáváme se smaženou cibulkou.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.