Kapr na grilu v alobalu - recept pro Tefal Optigrill Elite XL
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
20 min
Vaření
10 min
Suroviny
4 porce čerstvého kapra (plátky či podkovy)
8 plátků anglické slaniny
čerstvou citronovou šťávu
3 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce bílého vína
2 střední cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
sůl a mletý pepř dle chuti
Kladete si otázku, jaký kapr na grilu je ten nejlepší? Vyzkoušejte například grilovaného kapra ve slaninovém kabátku v alobalu. Na grilu si v tomto případě budete moci udělat jak kapří podkovy, tak plátky. Co vše k tomuto receptu potřebujete?
Očištěné plátky či podkovy kapra pokapejte čerstvou citronovou šťávou a ze všech stran potřete prolisovaným česnekem. Kapra nechte 2 hodiny odpočinout v lednici, poté se dejte do jeho dochucování. Jak okořenit kapra? Rovnoměrně jej osolte a opepřete. Následně si připravte čtyři kusy alobalu, který vymažte olejem. Každou porci kapra zabalte do dvou plátků anglické slaniny a položte ji na alobal. Jednotlivé porce kapra ve slaninovém kabátku zakapejte bílým vínem a olejem a posypte nakrájenou cibulkou. Takto připraveného kapra dobře zabalte do alobalu a pečte na středně rozpáleném grilu zhruba 20 až 30 minut. Poté můžete podávat se šťouchanými brambory ozdobenými jarní cibulkou.