• Večeře
  • 25.12.2020

Kapr na grilu v alobalu - recept pro Tefal Optigrill Elite XL

Kapr na grilu v alobalu - recept pro Tefal Optigrill Elite XL
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 4 porce čerstvého kapra (plátky či podkovy)
  • 8 plátků anglické slaniny
  • čerstvou citronovou šťávu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Kladete si otázku, jaký kapr na grilu je ten nejlepší? Vyzkoušejte například grilovaného kapra ve slaninovém kabátku v alobalu. Na grilu si v tomto případě budete moci udělat jak kapří podkovy, tak plátky. Co vše k tomuto receptu potřebujete?

Očištěné plátky či podkovy kapra pokapejte čerstvou citronovou šťávou a ze všech stran potřete prolisovaným česnekem.
Kapra nechte 2 hodiny odpočinout v lednici, poté se dejte do jeho dochucování.
Jak okořenit kapra?
Rovnoměrně jej osolte a opepřete.
Následně si připravte čtyři kusy alobalu, který vymažte olejem.
Každou porci kapra zabalte do dvou plátků anglické slaniny a položte ji na alobal.
Jednotlivé porce kapra ve slaninovém kabátku zakapejte bílým vínem a olejem a posypte nakrájenou cibulkou.
Takto připraveného kapra dobře zabalte do alobalu a pečte na středně rozpáleném grilu zhruba 20 až 30 minut.
Poté můžete podávat se šťouchanými brambory ozdobenými jarní cibulkou.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím