• Rady & Tipy
  • 14.10.2022

5 tipů, jak vybrat sadu nádobí na vaření i pečení

header 39@2.png

Poradíme vám, jak si chytře vybrat sadu nádobí, abyste z ní vytěžili maximum a aby vám v kuchyňské lince zároveň zabrala co nejméně místa. Zkrátka, pojďte na to chytře! Řekneme vám, jak na to.

Jaké hrnce na vaření? Tipy, co by vás mělo zajímat při jejich výběru

Poohlížíte se po nových hrncích na vaření? Vyberte je opravdu chytře, abyste s nimi byli stoprocentně spokojeni. Jestliže přemýšlíte nad tím, jaké hrnce jsou dobré na vaření, zaměřte se nejen na to, aby se vám v nich dobře připravovalo jídlo. Důležité rovněž je, aby se vám hrnce na vaření dobře čistily a aby byly rovněž energeticky úsporné. Na co se tedy při výběru nových hrnců na vaření konkrétně zaměřit?

1. Nové hrnce na vaření vybírejte pro konkrétní typ ohřevu

Máte doma indukční varnou desku, nebo sklokeramickou varnou desku, plyn, či plotýnku? Jestliže se poohlížíte po nové sadě nádobí na vaření, zohledněte právě tuto skutečnost. Vaše nové hrnce totiž musí být plně kompatibilní s varnou plochou, kterou máte v kuchyni.

Ptáte se, jaké nádobí na indukční varnou desku, nebo jak vybrat nádobí na sklokeramickou varnou desku? Všímejte si symbolů. Většina výrobců značí indukční nádobí grafickým symbolem cívky nebo také slovním označením induction. Nádobí na sklokeramiku a další typy plotýnek poznáte zase podle symbolu rozžhavené sklokeramické ploténky, plamínku nebo podle prohlášení výrobce, že je nádobí pro tyto typy plotýnek vhodné.

2. Při výběru nových hrnců se zamyslete, zda je chcete dávat i do trouby

Jak dále vybrat hrnce na vaření? Nezaměřujte se pouze na to, jaké by vám vyhovovalo nádobí na varnou desku. Není od věci se zamyslet, zda budete chtít dávat nové hrnce také do trouby. Proč byste v nich zároveň nemohli vařit i péct? Právě proto zohledněte při výběru materiál sady nádobí na vaření, který by měl s přehledem odolat i vysokým teplotám při pečení - výrobce vždy specifikuje maximální teploty jak pro nádobí, tak poklice, kterým je možné je vystavit.

3. Jaké hrnce na vaření? Zohledněte, kolik máte v kuchyni místa

Od výběru nové sady nádobí na vaření nás obvykle odrazuje nedostatek místa v kuchyňské lince. Máte v kuchyni i vy nedostatek volného prostoru, a proto uvažujete, že od nákupu nových hrnců raději upustíte? Když na to půjdete chytře, tak to rozhodně nemusíte. Pořiďte si stohovatelnou sadu nádobí na vaření. Hrnce jednoduše zapadnou do sebe, a v kuchyňské lince vám tak zaberou minimum místa.

4. Odpovězte na otázku, zda chcete dávat nádobí do myčky

Pokud přemýšlíte nad tím, jaké hrnce jsou dobré na vařeni, zaměřte se také na to, jakým způsobem je chcete čistit. Máte-li doma myčku nádobí, jistě pro vás bude efektivnější a pohodlnější, když si chytře vyberete novou sadu nádobí, které můžete po použití bez obav vložit do myčky. Jak poznáte, že jsou hrnce určené pro mytí v myčce nádobí? Všímejte si garance výrobce i symbolu “lze mýt v myčce”.

5. Pořiďte si chytré hrnce, které šetří energii

Chcete při vaření spotřebovat co nejméně elektrické energie? Nejde pouze o to, abyste používali hrnce s pokličkou. Pořiďte si nové nádobí z kvalitního materiálu, na kterém připravovaný pokrm uvaříte opravdu rychle a rovnoměrně, a to k vaší největší spokojenosti. Jestliže chcete při vaření uspořit nejvíce energie, vsaďte na kvalitní hrnce na indukci.

Jak vybrat nádobí na sklokeramickou varnou desku a indukci? Záleží také na poměru cena/výkon

Jaké hrnce na vaření jsou pro vás ty nejlepší? Rovněž záleží na poměru cena/výkon. Nové nádobí na vaření by pro vás zkrátka mělo být skvělou dlouhodobou investicí. Je důležité, aby vám nové hrnce plnohodnotně sloužily k vaší spokojenosti a zároveň měly také dlouhou životnost.

Chytré nádobí Tefal Ingenio vám zjednoduší vaření i život

Jestliže hledáte revoluci ve své kuchyni, obraťte se na chytré nádobí Ingenio od Tefalu. Toto nádobí si při vaření více než zamilujete. Inteligentní hrnce a pánve s nepřilnavou úpravou jsou vhodné na sklokeramickou varnou desku i na indukční vaření. Jelikož mají odnímatelnou rukojeť, chutné pokrmy si v nich můžete připravit i v troubě.

Sada chytrého nádobí Tefal Ingenio je navíc stohovatelná a v kuchyňské lince vám výrazně ušetří místo. A jak je to s odnímatelnou rukojetí? Mezi jednotlivými hrnci a pánvemi Ingenio ji můžete jednoduše přecvakávat. Rukojeť má nosnost až 10 kilogramů, a tak vás při vaření ani servírování jídel rozhodně nezradí.

Jakým způsobem chytré nádobí Tefal Ingenio čistit? Stačí po použití odcvaknout rukojeť a hrnce či pánve vložit do myčky nádobí. Výhody tohoto chytrého nádobí si můžete užívat opravdu dlouho, protože má velmi dlouhou životnost. Vzhledem k záruce deset let se chytré hrnce a pánve Ingenio od Tefalu stanou při přípravě pokrmů v kuchyni vaším nejoblíbenějším pomocníkem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše