• Večeře
  • 19.1.2022

Bílé gazpacho - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

4-1.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
85 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 200 g oloupané mandle
  • 130 g ztvrdlá bageta
  • 1 stroužek česnek
  • 2 polévková lžíce Vinný ocet z Sherry (Xeres)
  • 80 ml olivový olej
  • 750 ml voda
  • sůl
  • pepř

Ztvrdlou bagetu dejte do mísy s vodou a nechte 10-15 minut odmočit.

Do mísy robota přidejte namočenou bagetu, 200 g mandlí, oloupaný stroužek česneku, 2 lžíce vinného octa Xeres, 80 ml olivového oleje a 750 ml vody.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem ve víku osolte, opepřete a mačkejte "Start" dokud nezískáte tekutou a mazlavou konzistenci.

Dejte alespoň na hodinu odpočívat do lednice.

Pokud si přejete tekutější konzistenci, přidejte mandlové mléko.

Podávejte studené.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše