• Večeře
  • 28.1.2022

Bissara - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-3.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 4 stroužky česnek
  • 300 g hrách
  • 50 ml olivový olej
  • 1 l voda
  • 1 čajová lžička mletá paprika
  • 1 čajová lžička kmín
  • sůl
  • pepř

Bissara je hrachová kaše, velmi oblíbená v Maghrebu.

Lze ji podávat tekutější jako polévku nebo méně tekutou jako kaši.

Oloupejte 4 stroužky česneku a vložte je do mísy kuchyňského robota.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'

Stěrkou setřete stěny mísy.

Přidejte 300 g omytého hrachu, 50 ml olivového oleje, 1 lžičku mleté papriky a kmínu a 1 l vody.

Osolte a opepřete.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Bezprostředně po přípravě má Bissara tekutou konzistenci, po vychladnutí však zhoustne a vypadá spíše jako pyré.

Pokud si přejete, přidejte vodu, aby se Bissara stala opět tekutější.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše