Polovinu pšeničné mouky můžete nahradit moukou pohankovou.
Oddělte žloutky od bílků.
Do mísy dejte 300 ml mléka, 5 g cukru, 175 g mouky, 5 g kypřícího prášku, sůl a olej.
Přidejte 3 žloutky. Uzavřete víko bez utěsnění a stiskněte tlačítko "Start".
Směs přendejte do mísy a robota umyjte.
Do robota se šlehacím nástavcem vložte 3 bílky a špetku soli.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Znovu stiskněte tlačítko "Start".
Bílky opatrně vmíchejte do těsta.
Rozehřejte pánev lehce potřenou olejem a dávejte na ni malé hromádky těsta dostatečně daleko od sebe.
Po několika minutách zkontrolujte, zda jsou bliny správně propečené, a otočte je.
Hotové bliny pokládejte na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Doporučené produkty