Chřestový krém s mascarpone - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
5 min
Suroviny
20 ks stonky zeleného chřestu, o průměru 1,5-2,2 cm, omyté a oloupané
2 ks šalotka, oloupaná a nakrájená na kousky
2 ks brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
500 ml zeleninový vývar (nebo voda)
100 g mascarpone
2 lžíce černé olivy bez pecek, najemno nakrájené
2 plátky bresaola, nakrájená na tenké proužky
sůl a pepř
POSTUP:
Připravte si přísady. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky.
Odkrojte 4-5 cm spodních okrajů chřestu. Nakrájejte chřest na kousky.
Vložte kousky chřestu, šalotky, brambory, vývar a mascarpone do hrnce. Doba vaření: 5 minut.
Rozmixujte a dochuťte.
Podávejte ozdobené olivami a šunkou.
Čerstvý kozí sýr můžete nahradit čerstvým kravským sýrem nebo smetanou. V této letní polévce můžete také zkombinovat hrášek a kozí sýr s čerstvým tymiánem a mletým římským kmínem. Některé kozí sýry mají oproti ostatním mnohem výraznější chuť, a proto přizpůsobte množství sýru podle jeho intenzity a vaší chuti. DOBROU CHUŤ!
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.