• Večeře
  • 17.11.2021

Chřestový krém s mascarpone - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

f39a63fa-a079-4dd4-adb2-fb76ff8f1689.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 20 ks stonky zeleného chřestu, o průměru 1,5-2,2 cm, omyté a oloupané
  • 2 ks šalotka, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 2 ks brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 500 ml zeleninový vývar (nebo voda)
  • 100 g mascarpone
  • 2 lžíce černé olivy bez pecek, najemno nakrájené
  • 2 plátky bresaola, nakrájená na tenké proužky
  • sůl a pepř


POSTUP:

Připravte si přísady.
image.png
Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky.

Odkrojte 4-5 cm spodních okrajů chřestu.
image.png

Nakrájejte chřest na kousky.

Vložte kousky chřestu, šalotky, brambory, vývar a mascarpone do hrnce.
image.png

Doba vaření: 5 minut.

Rozmixujte a dochuťte.

Podávejte ozdobené olivami a šunkou.

Čerstvý kozí sýr můžete nahradit čerstvým kravským sýrem nebo smetanou.
V této letní polévce můžete také zkombinovat hrášek a kozí sýr s čerstvým tymiánem a mletým římským kmínem.
Některé kozí sýry mají oproti ostatním mnohem výraznější chuť, a proto přizpůsobte množství sýru podle jeho intenzity a vaší chuti.

DOBROU CHUŤ!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše