• Rady & Tipy
  • 30.3.2023

Chytré nádobí Tefal INGENIO časté dotazy

5 (1x)
Chytré nádobí Tefal INGENIO časté dotazy.png

Odpovídáme na časté dotazy ohledně chytrého nádobí Tefal INGENIO. Zjistěte, jak vám tato sada chytrého nádobí usnadní život. Také vám dáme odpovědi na to, jak se o nádobí a pánve Tefal INGENIO starat či který typ tohoto nádobí je nejlepší.

Tefal chytré nádobí: Co u něj především oceníte?

Chytré nádobí Tefal INGENIO zjednoduší vaření a zároveň zajistí úsporu místa v kuchyni.  Sada nádobí Tefal INGENIO, kterou tvoří hrnce a pánve, je díky odnímatelné rukojeti stohovatelná a pohodlně se vejde i do kuchyňské linky menších rozměrů.

Jaká je další výhoda tohoto chytrého nádobí? Je kompatibilní se všemi druhy sporáků - můžete v něm tedy vařit na sklokeramické desce, elektrické plotýnce, plynovém sporáku i na indukci. Sada, která není kompatibilní s indukcí se nazývá - Ingenio Easy Cook & Clean. Když z Tefal chytrého nádobí odcvaknete rukojeť, lze si v něm pohodlně připravit pokrm také v troubě. Uvařené jídlo pak můžete v pánvi, na kterou dáte plastové víčko a ze které odcvaknete rukojeť, skladovat také v lednici.

Sada nádobí Tefal INGENIO disponuje povrchem TITANIUM ANTI-SCRATCH, který je nepřilnavý a odolný. Toto chytré nádobí tedy ustojí každou vaši kuchařskou výzvu. Když z něj odcvaknete rukojeť, po použití jej můžete vložit i do myčky nádobí.

A jaké je nejlepší nádobí Tefal INGENIO? Při odpovědi na tuto otázku záleží pouze na vašich osobních preferencích a na potřebách vaší domácnosti. Někdo si nemůže vynachválit wok pánev Tefal INGENIO, dalšímu vyhovuje celá sada chytrých pánví a hrnců.

Nejčastější dotazy týkající se sady nádobí Tefal INGENIO

Pořídili jste si sadu chytrého nádobí INGENIO a zajímají vás doplňující informace ohledně jeho používání nebo údržby? Anebo zvažujete, že tímto Tefal chytrým nádobím vybavíte svou domácnost? Přinášíme odpovědi na nejčastější dotazy, které souvisí právě s Tefal INGENIO a které vás budou jistě zajímat.

Doporučení pro rukojeť INGENIO

Součástí chytrého nádobí Tefal INGENIO je odnímatelná rukojeť, která má speciální údržbu. Po vaření ji se špinavými hrnci či pánvemi rozhodně nedávejte do myčky nádobí, kam nepatří. Odnímatelnou rukojeť myjte výhradně v ruce, a to nejlépe měkkým hadříkem či houbičkou s běžným mycím saponátem.

Jaká pravidla používání dále souvisejí s odnímatelnou rukojetí? Pokud vaříte v chytrém nádobí Tefal INGENIO na sporáku, dejte pozor na to, aby se odnímatelná rukojeť nepřehřívala. Pokud při vaření rukojeť na nádobí nepotřebujete, tak ji rovnou sundejte. Odnímatelnou rukojeť byste rozhodně neměli používat v troubě - před pečením konkrétního pokrmu tedy rukojeť z nádobí sundejte.

Pánve Tefal INGENIO: Jak na správné používání a údržbu?

Také samotné hrnce a pánve ze sady nádobí Tefal INGENIO vyžadují správné používání a údržbu. Co je v jejich případě podstatné? Když v nich připravujete pokrm, používejte výhradně plastové, silikonové nebo dřevěné náčiní. Vyhýbejte se naopak kovovému náčiní, které by mohlo povrch pánve poškodit. Také si dejte pozor, jakým způsobem budete s hrnci a pánvemi zacházet - nekrájejte na nich například nožem.

Odchlípnuté či vyboulené dno pánve - dejte pozor na teplotní šok

Ať už jde o wok pánev Tefal INGENIO, nebo další pánve Tefal INGENIO, správným používáním předejdete tomu, aby měly odchlípnuté dno či vyboulené dno. K této vadě může dojít vlivem teplotního šoku. Chytré nádobí Tefal INGENIO proto při vaření zahřívejte opravdu pozvolna. Poté, co na něm připravíte pokrm, nechte pánev zcela vychladnout a až pak ji umývejte. A pokud máte pánev Tefal INGENIO v lednici, po vytažení ji nechte chvíli zaklimatizovat na pokojovou teplotu a až následně ji zahřívejte na sporáku. Pokud zahříváte pánev na indukci, je nutné pánev zahřívat pozvolna. Nedoporučujeme tedy pravidelné prudké zahřívání z 0 na 100, popř. používání funkce "Boost" na  indukci. Vlivem rychlé změny teplot a rozdílné roztažnosti materiálu může dojít k únavě spojení mezi nalisovaným nerezovým diskem a tělem pánve, které je z hliníkové slitiny.

Odlupování nepřilnavého povrchu zabráníte správným mytím

Správnou údržbou rovněž zabráníte tomu, aby se z vnitřní části pánve či hrnce chytrého nádobí Tefal INGENIO odlupoval speciální nepřilnavý povrch. Z jakého důvodu vůbec k této vadě dochází? Odlupování nepřilnavého povrchu z vnitřní části pánve je nejčastěji způsobeno špatnou údržbou - a to mytím v myčce nádobí s použitím agresivních čisticích prostředků.

Pro Tefal chytré nádobí je nejšetrnější volbou klasické mytí v ruce, které prodlouží jeho životnost. V ruce přitom myjte pánve INGENIO pouze neagresivními a neabrazivními čisticími přípravky, které by mohly naopak poničit jejich povrch. Chytré nádobí Tefal INGENIO myjte nejlépe v ruce v horké vodě s použitím vhodného prostředku na mytí nádobí (např. Jaru) a měkké houbičky či hadříku z mikrovlákna.

Mytí pánví Tefal INGENIO v myčce bez poškození - dodržujte několik pravidel

Pokud dáváte sadu pánví Tefal INGENIO do myčky nádobí, vyhněte se používání agresivních tablet do myčky. Jejich vhodnou alternativou je klasický ocet nebo speciální sůl do myčky nádobí. Pamatujte, že nepřilnavý povrch je vhodné mýt s absolutním minimem chemikálií. Chytré nádobí Tefal INGENIO myjte v myčce nádobí výhradně na krátký program, který předejde opotřebení. Pokud je však povrch nepřilnavé pánve nějakým způsobem poškozen a dochází k odlupování svrchní vrstvy, rozhodně již toto nádobí do myčky nepatří.

Tefal chytré nádobí - další tipy na vhodné používání

Pokud připravujete pokrmy v chytrém nádobí Tefal INGENIO nikdy nenechávejte na sporáku vyvařit pánve a hrnce tzv. na sucho. Vyvarujte se také tomu, že byste nechali na rozpáleném sporáku samotné nádoby. Vždy zvolte také vhodnou velikost indukční či elektrické plotýnky nebo plynového hořáku. Teplo by se mělo dotýkat pouze dna pánve a nemělo by šplhat po stranách nádoby.

A co když chcete použít sadu nádobí Tefal INGENIO úplně poprvé? Pánve a hrnce umyjte v horké vodě a šetrném prostředku na mytí nádobí. Tyto nádoby následně osušte a do jejich nepřilnavé vnitřní vrstvy vetřete pomocí měkkého hadříku trochu rostlinného oleje na vaření. Přebytečný olej poté odstraňte s využitím dalšího suchého hadříku z mikrovlákna. Následně se již můžete pustit do vaření.

Chytré nádobí Tefal INGENIO vám zjednoduší vaření a usnadní tak každodenní fungování. Aby vám tato inovativní sada nádobí dobře sloužila a měla co nejdelší životnost, velmi podstatné je její správné používání a také údržba. Vaše péče se vám ale rychle vrátí zpátky v podobě svobody, kterou získáte při vaření a kterou si nebudete moci vynachválit.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše