• Večeře
  • 4.6.2022

Čočka na kyselo - recept od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Tefal Cook4Me+

Cocka_na_kyselo_final.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
25 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
2412 kcal

Suroviny

  • 400 g čočky, kterou necháme namočit ve vodě alespoň 2 hodiny
  • 80 g mrkve
  • 80 g petržele
  • 80 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 1 malá brambora
  • 40 g sádla
  • mletý pepř
  • sůl
  • 4–6 lžic vinného nebo jablečného octa dle chuti
  • 60 g smažené cibulky

Hrnec TEFAL Cook4Me+ zapneme v manuálním modu na funkci browning, přidáme sádlo a necháme rozehřát a rozpálíme máslo.

Mezitím veškerou zeleninu nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na sádle, přidáme koření, tymián a scezenou čočku.

Zalijeme vodou a přiklopíme.

Zapneme na tlakové vaření na 20 minut.

Poté přidáme sůl, ocet a nastrouháme bramboru.

Přiklopíme, a ještě pět minut vaříme na tlakové vaření.

Podáváme se smaženou cibulkou.

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše