• Rady & Tipy
  • 28.4.2021

Domácí dezinfekce oblečení: Jak na to?

tefal_FB_1200x628_IxeoCubeCZ.png

Hledáte metodu, jejímž prostřednictvím můžete v domácích podmínkách spolehlivě dezinfikovat látky a oblečení? Máme pro vás řešení. Použijte vysokotlaký napařovač, který si poradí i s koronavirem. Tento chytrý elektrický pomocník dezinfikuje s přehledem nejen oblečení, ale například také bavlněné roušky.

Dezinfekce oblečení: Možností máte hned několik


Jakým způsobem můžete doma dezinfikovat oblečení? Pokud to materiál oblečení dovolí, perte jej v pračce minimálně na 60 °C. Místo aviváže do pračky přidejte klasický ocet, který má dezinfekční účinky a který prádlo nádherně provoní a změkčí. Vyprané oblečení následně vložte ještě do sušičky a poté jej pečlivě přežehlete.


Jak na dezinfekci oblečení, jestliže nemáte čas jej prát, sušit a přežehlovat? Použít můžete dezinfekční sprej na tkaniny, který je rovněž vhodný na látkové roušky. V domácích podmínkách lze dezinfikovat textilie rovněž pomocí generátoru ozonu. K dezinfekci oblečení je vhodný i vysokotlaký napařovač Ixeo Cube od Tefalu, kterým doma spolehlivě dezinfikujete nejrůznější textilie pomocí vysokotlaké páry.

Vysokotlaký napařovač Tefal funguje rychle a spolehlivě


Vysokotlaký napařovač Ixeo Cube pracuje na principu napařovací dezinfekce oblečení. Poradí si se všemi druhy látek, tedy nejen s bavlnou. Tento pomocník na dezinfikování oděvů využívá čisticí a dezinfekční sílu vysokotlaké páry o teplotě 155 °C, která zabíjí až 99,9 procent všech virů a bakterií.


S vysokotlakým napařovačem Ixeo Cube se vám bude neuvěřitelně snadno pracovat. Je totiž přenosný a velmi lehký, díky čemuž ve vertikální poloze spolehlivě dezinfikujete všechny textilie a dostanete se i do jejich záhybů. Ixeo Cube vyniká pokročilou vysokotlakou technologií o působivém parním výkonu. Tento přístroj má tlak páry až 5,8 barů, nepřetržitý parní výkon až 90 gramů za minutu a parní ráz 200 gramů za minutu i pro odolné záhyby.
Medium-Steamer_Cube_lifestyle_079.jpg

Hlavní přednosti vysokotlakého napařovače Tefal


Jaké jsou hlavní přednosti vysokotlakého napařovače Ixeo Cube, jestliže chcete jeho prostřednictvím dezinfikovat textilie? Na rozdíl od dezinfikování oblečení octem, ozonem či dezinfekcí ve spreji je tento způsob domácí dezinfekce oblečení mnohem rychlejší a snadnější. A navíc bez chemie, protože vysokotlaký napařovač využívá k dezinfikování pouze vysokotlakou horkou páru.


Vysokotlaký napařovač Ixeo Cube je po zapnutí připravený k dezinfikování již za 70 sekund. Jelikož má mimořádně nízkou hmotnost, která je o polovinu nižší než u klasické žehličky, lze s ním velmi lehce ve svislé poloze dezinfikovat textilie či látkové roušky každý den. A to klidně i ráno na poslední chvíli, když spěcháte do zaměstnání nebo do školy.


Tento vysoce výkonný přístroj dokáže tedy z tkanin eliminovat až 99,9 procent virů a bakterií už během několika sekund. V případě vysokotlakého napařovače od Tefalu máte navíc jistotu, že dezinfekce oblečení (a to i od covidu) proběhla opravdu rovnoměrně a s 99,9procentní účinností.
Medium-UR2020_tournage (147).jpg

Druhy tkanin, které vysokotlaký napařovač Ixeo Cube spolehlivě dezinfikuje


Pomocí několika tahů vysokotlaký napařovač od Tefalu vaše oblečení nejen perfektně vyžehlí a zbaví nežádoucích pachů, ale také dezinfikuje. Tento přístroj, který je určený pro všechny druhy tkanin, využijete tedy nejen k dezinfekci bavlněných oděvů. Rovněž šetrně dezinfikuje choulostivé látky, které zároveň nádherně vyžehlí a odstraní u nich pomačkání, sklady a záhyby. Pára je šetrná k látce, proto vám vysokotlaký napařovač přijde vhod i při dezinfekci těch nejjemnějších tkanin. Díky páře zvládnete odstranit i pyly a prach. Lze s ním snadno dezinfikovat třeba i kabelky, tašky, hračky a pelíšky pro domácí mazlíčky.
LOGO_SANITIZE_99.9_steam-CZ male.jpg
*Externí testy provedeny v nezávislých laboratořích, přiložením výrobku na bavlněnou látku a pomalým napařováním třikrát tam a zpět
Medium-LC štítek_ UT2020 USP2_CZ.jpg

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše