• Večeře
  • 14.11.2025

Dušená čočka s rajčaty a tymiánem - Tefal Ingenio

Dušená čočka s rajčaty a tymiánem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
47 min

Suroviny

  • 2 cl olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 8 snítek čerstvého tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 400 g čočky sušené, opláchnuté (zelená nebo hnědá)
  • 2 mrkve nakrájené na kostky (2 cm)
  • 2 litry vody nebo zeleninového bujónu
  • 1.6 litru drcených rajčat
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • Vinný ocet nebo jablečný ocet
  • Sůl
  • Pepř

KROK 1: Rozehřejte velký kastrol na střední teplotu s olivovým olejem. Počkejte, až se indikátor Thermo-signal úplně zbarví do červena, než přidáte ingredience. Přidejte nasekanou cibuli a orestujte po dobu 2 minut.

KROK 2: Přidejte česnek, uzenou papriku, čerstvý tymián, bobkové listy a dobře promíchejte.

KROK 3: Přidejte sušenou čočku (dobře opláchnutou) a mrkev. Čočka má tu výhodu, že nevyžaduje namáčení a vaří se poměrně rychle.

KROK 4: Přidejte vodu nebo zeleninový bujón. Přidejte drcená rajčata a rajčatový protlak. Sůl, pepř a promíchejte.

KROK 5: Přiveďte k varu bez pokličky. Jakmile začne vařit, snižte teplotu, přikryjte a nechte vařit do změknutí čočky a mrkve. Přibližně 45 minut pro zelenou a hnědou čočku. Občas promíchejte.

KROK 6: Na konci vaření upravte dochucení (sůl a pepř) a přidejte vinný ocet nebo jablečný ocet.

KROK 7: Užijte si svou lahodnou čočkovou polévku!

TIP: Podávejte dušenou čočku s rajčaty a tymiánem s plátky opečeného chleba potřené česnekem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše