Pokud chcete, aby byl sýr dozlatova zapečený, dejte pokrm na konci pečení na 5 minut pod gril.
Čekankové puky omyjte a odstraňte zvadlé listy a kadeřavé špičky. Odložte stranou.
Na robot nasaďte šlehací nástavec.
Do mísy robota vložte 30 g másla, 30 g mouky a 500 ml plnotučného mléka.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Bešamelovou omáčku přelijte do jiné nádoby a dejte stranou.
Vyjměte šlehací nástavec a mísu umyjte.
Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Čekankové puky vložte do vnějšího parního koše.
Umístěte vnější parní koš na víko a stiskněte tlačítko "Start".
Vylijte z mísy vodu a nechte čekankové puky trochu vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Každý čekankový puk zabalte do plátku dušené šunky.
Puky naskládejte do pekáčku.
Přelijte je bešamelovou omáčkou a posypte 100 g strouhaného ementálu.
Vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Podávejte teplé.
Doporučené produkty