Troubu předehřejte na 190 °C.
Oloupejte 100 g červené řepy a rozkrojte ji napůl.
Vložte červenou řepu do misky kuchyňského robotu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Odložte stranou.
Cibuli a stroužek česneku oloupejte a rozkrojte napůl.
Vložte je do misky kuchyňského robota.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Stěrkou setřete stěny mísy.
Přidejte lžíci olivového oleje a připravte mixér.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Po minutě přidejte červenou řepu otvorem ve víku, osolte a opepřete.
Vyjměte mixér, přidejte 265 g okapané cizrny, 1 lžičku jablečného octa a papriky, 0,5 lžičky kmínu, čerstvý koriandr, lžíci rajčatového protlaku.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Přidejte 20 g cizrnové mouky.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Pokud je směs příliš vlhká na tvorbu falafelů, přidejte více cizrnové mouky.
Vytvarujte falafely o velikosti vlašského ořechu.
Potřete je olivovým olejem a pečte 30 minut na 190 °C.
Na jogurtovou omáčku nakrájejte půlku okurky na kostky a smíchejte je s 200 g bílého jogurtu a hrstí nasekané pažitky.
Falafely podávejte s jogurtovou omáčkou a zeleným salátem nebo pita chlebem.
Doporučené produkty