• Večeře
  • 27.1.2022

Faux gras neboli veganské foie gras - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

9-18.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
247 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 50 g vlašské ořechy
  • 150 g hedvábné tofu
  • 40 g margarín
  • 2 polévkové lžíce miso pasta
  • 1 čajová lžička směs koření Quatre épices
  • 100 ml rostlinné mléko
  • 20 ml Armaňak (pomerančový likér)
  • 2 čajové lžičky agar-agar
  • 1 polévková lžíce rostlinný olej
  • sůl
  • pepř

Faux gras je vynikající alternativou k foie gras (husím játrům).

50 g jader vlašských ořechů namočte na 4 hodiny.

Do mísy kuchyňského robotu dejte 150 g hedvábného tofu, 40 g margarínu, okapané vlašské ořechy, 2 lžíce miso pasty, 1 lžičku směsi Quatre épices, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Stěrkou setřete okraje. Směs přelijte a dejte stranou.

Nastavte mixér, do misky přidejte 100 ml rostlinného mléka, 20 ml Armaňaku, 1  lžíci rostlinného oleje a 2 lžičky agar-agaru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Vyjměte mixér, přidejte připravenou ořechovou směs.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Nalijte přípravek do zavařovací sklenice.

Nechejte přes noc ztuhnout v lednici.

Pro snadné vyklopení ze sklenice ji dejte pod horkou vodu.

Podávejte s fíky nebo cibulovým konfitem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše