Faux gras je vynikající alternativou k foie gras (husím játrům).
50 g jader vlašských ořechů namočte na 4 hodiny.
Do mísy kuchyňského robotu dejte 150 g hedvábného tofu, 40 g margarínu, okapané vlašské ořechy, 2 lžíce miso pasty, 1 lžičku směsi Quatre épices, sůl a pepř.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Stěrkou setřete okraje. Směs přelijte a dejte stranou.
Nastavte mixér, do misky přidejte 100 ml rostlinného mléka, 20 ml Armaňaku, 1 lžíci rostlinného oleje a 2 lžičky agar-agaru.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Vyjměte mixér, přidejte připravenou ořechovou směs.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Nalijte přípravek do zavařovací sklenice.
Nechejte přes noc ztuhnout v lednici.
Pro snadné vyklopení ze sklenice ji dejte pod horkou vodu.
Podávejte s fíky nebo cibulovým konfitem.
Doporučené produkty