• Večeře
  • 24.1.2022

Franouzské smetanové brambory - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

7-20.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 0.3 L mléko
  • 15 g zakysaná smetana
  • 1 stroužek drcený česnek
  • 1 kg oloupané brambory
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Zapečené brambory můžete posypat nastruhaným sýrem typu ementál.

Na násadu umístěte šlehací nástavec.

Přidejte 0,3 l mléka, 15 g smetany. sůl, pepř, muškátový oříšek a stroužek drceného česneku. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Vyjměte šlehací nástavec.

Oloupejte, umyjte a nakrájejte 1 kg brambor na velké kostky.

Přidejte mléko a stiskněte „Start“.

Troubu předehřejte na 180 °C.

Brambory s mléko přesypte do zapékací mísy.

V troubě pečte 15 min.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.