• Večeře
  • 12.5.2021

Lahodná grilovaná bílá klobása s hořčicovou omáčkou - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-Saucisse grillees laquee a la moutarde_Grilled sausage with mustard sauce.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
28 min

Suroviny

  • 700 g klobásy z Toulouse, ideálně z jednoho kusu (nebo bílé klobásy)
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml bílého vína
  • 2 snítky tymiánu

1 | Med, hořčici, tymián a víno přidejte do pánve a přiveďte k varu.
Nechte za pravidelného míchání vařit.

2 | Umístěte grilovací mřížku na horní část fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací
miskou vespodu a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.

3 | Stočte klobásu dokola a zapíchněte dva špízy nebo špejle kolmo na sebe, aby zůstala stočená.
Po zahřátí spotřebiče potřete štětcem obě strany klobásy hořčicovou směsí a položte ji na grilovací podnos.

4 | Pečte klobásu v režimu GRILOVÁNÍ při teplotě 200 °C po dobu 15 minut a v polovině ji otočte.
Klobásu podávejte na talíři se zbytkem hořčičné omáčky.

TIP: Podávejte s domácím hořčicovým pyré: oloupejte a uvařte 1 kg
brambor. Slijte a rozmačkejte spolu s 25 g másla, 2 lžícemi hořčice,
150 ml mléka, solí a pepřem.

Dobrou chuť!
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše