Grilovaná vepřová žebra marinovaná v kávovo-kolové marinádě česnekovým dipem - recept pro Optigrill Elite
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
10 min
Suroviny
3200 g nízkých vepřových žeber
200 ml vaší oblíbené koly
2 lžičky mleté kávy
4 lžíce chilli omáčky
2 cibule
Sůl
2 lžíce medu
80 g sádla
12 stroužků česneku
6 lžic vinného octa
Svazek plocholisté petrželky
200 g bílého jogurtu
4 stroužky česneku
Svazek koriandru
Sůl
Cibuli nakrájíme na velejemno a na sádle ji orestujeme dozlatova. Přidáme chilli omáčku, sekaný česnek, ocet a kolu. Zredukujeme na polovinu a vypneme.
Necháme prochladnout a přidáme med, sekanou petrželku a mletou kávu. Promícháme a potřeme žebra.
Necháme odležet a vložíme do Optigrillu Elite rozpáleného na program steak a pečeme na střední propečení.
Koriandr nasekáme a smícháme s jogurtem a česnekem rozmíchaným se solí. Servírujeme.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.