• Večeře
  • 23.7.2020

Grilovaná vepřová žebra marinovaná v kávovo-kolové marinádě česnekovým dipem - recept pro Optigrill Elite

1.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 3200 g nízkých vepřových žeber
  • 200 ml vaší oblíbené koly
  • 2 lžičky mleté kávy
  • 4 lžíce chilli omáčky
  • 2 cibule
  • Sůl
  • 2 lžíce medu
  • 80 g sádla
  • 12 stroužků česneku
  • 6 lžic vinného octa
  • Svazek plocholisté petrželky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 stroužky česneku
  • Svazek koriandru
  • Sůl

Cibuli nakrájíme na velejemno a na sádle ji orestujeme dozlatova. Přidáme chilli omáčku, sekaný česnek, ocet a kolu.
Zredukujeme na polovinu a vypneme.
2.jpg

Necháme prochladnout a přidáme med, sekanou petrželku a mletou kávu. Promícháme a potřeme žebra.
3.jpg

Necháme odležet a vložíme do Optigrillu Elite rozpáleného na program steak a pečeme na střední propečení.
4.jpg

Koriandr nasekáme a smícháme s jogurtem a česnekem rozmíchaným se solí.
5.jpg
Servírujeme.

Doporučené produkty

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše