Grilované brambory s bylinkami a parmezánem - recept pro Optigrill Elite XL
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
10 min
Suroviny
1 kg brambor (varný typ "C", ideálně odrůda Maris Piper nebo King Edward)
2 polévkové lžíce olivového oleje
50 g parmezánu
1 polévková lžíce provensálského koření
1 kávová lžička soli
čerstvě mletý černý pepř
Zapněte gril. Zvolte program a stiskněte tlačítko OK. Omyjte brambory a nakrájejte je na plátky silné 1 cm. Smíchejte s olivovým olejem, provensálským kořením, solí a pepřem. Počkejte, až se gril nahřeje. Jakmile je gril nahřátý, vložte plátky brambor na gril (bude nutné je rozdělit na několik dávek). Zavřete gril. Opékejte brambory dle pokynů na displeji. Opečené brambory přesuňte do nádoby a posypte hoblinami parmezánu. Dobrou chuť! TIP: Můžete přidat mletý sušený česnek nebo nahradit provensálské koření paprikou.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.