• Večeře
  • 21.4.2021

Grilované brambory s bylinkami a parmezánem - recept pro Optigrill Elite XL

Medium-Pomme de terre au parmesan 2_Parmesan potato.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 1 kg brambor (varný typ "C", ideálně odrůda Maris Piper nebo King Edward)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 50 g parmezánu
  • 1 polévková lžíce provensálského koření
  • 1 kávová lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Zapněte gril.
Zvolte program
image.png
a stiskněte tlačítko OK.
Omyjte brambory a nakrájejte je na plátky silné 1 cm.
Smíchejte s olivovým olejem, provensálským kořením, solí a pepřem.
Počkejte, až se gril nahřeje.
Jakmile je gril nahřátý, vložte plátky brambor na gril (bude nutné je rozdělit na několik dávek).
Zavřete gril.
Opékejte brambory dle pokynů na displeji.
Opečené brambory přesuňte do nádoby a posypte hoblinami parmezánu.
Dobrou chuť!
TIP: Můžete přidat mletý sušený česnek nebo nahradit provensálské koření paprikou.

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše