• Rady & Tipy
  • 31.5.2022

Grilování za špatného počasí

header 14@2 (1).png

Větru ani dešti neporučíte. Ale i tak můžete nad počasím z části vyzrát a nenechat si zkazit zážitek z grilování. Poradíme vám, jak postupovat, pokud si chcete i za nepřízně počasí pochutnat na grilovaných pochoutkách.

Grilování za špatného počasí: Jaký zvolit gril, když nevíte, jak to bude s počasím?

Dívali jste se na předpověď počasí a na den, kdy chcete grilovat, předpovídají zataženo a více než 50procentní pravděpodobnost přeháněk? Jestliže nevíte, jak to v den grilování dopadne s počasím, k přípravě grilovaných pochoutek si v prvé řadě nachystejte správný typ grilu.

Jak tedy vyzrát nad rozmary počasí a užít si i grilování v dešti nebo grilování ve větru? Vybavte se elektrickým grilem, kterému nevadí déšť ani mráz, protože jej zkrátka při nepřízni počasí velmi snadno přenesete pod střechu. Mistry mezi elektrickými grily jsou domácí grily Tefal OptiGrill Elite, na kterých steaky, klobásy či marinované kuřecí plátky chutnají podobně jako z venkovního grilu.

Grilování v dešti: Tipy, co dělat, když vás přepadne déšť

Plánujete grilovat, ale máte strach, že vás přepadne déšť? Na grilování v aprílovém počasí se náležitě připravte právě elektrickým grilem. Pokud ještě neprší, na domácím grilu Tefal OptiGrill Elite můžete grilovat dobroty přímo pod širým nebem. Jestliže ale začne pršet během grilování, elektrický gril od Tefalu jednoduše přeneste do kuchyně, zapojte jej znovu do elektřiny a grilování dokončete.

Když vás venku zaskočí déšť, Tefal Optigrill Elite, který umí perfektně steaky a s přehledem zvládne lahodné kuře, ryby, klobásy nebo zeleninu, nemusíte stěhovat pouze do kuchyně. Grilování za špatného počasí si na něm můžete užít i v garáži, pod pergolou, na zakrytém balkoně nebo pod velkým zahradním deštníkem.

Grilování v zimě s přáteli a rodinou: Jak si jej zpříjemnit?

Nenechte déšť, vítr a chladné počasí, aby zhatily vaše plány na grilovací party s rodinou či přáteli. Díky domácímu elektrickému grilu Tefal Optigrill Elite, který je vhodný jak pro venkovní, tak vnitřní použití, vás náhlá změna počasí už jen tak nerozhází. Když zkrátka během grilování v aprílovém počasí začne pršet, snadno gril přenesete na místo, kde vás nebude obtěžovat déšť a kam se s ostatními pohodlně všichni vejdete.

Zajímá vás, kolik porcí připravíte naráz na grilu Optigrill Elite od Tefalu? Pokud na svou grilovací party použijete Tefal Optigrill Elite XL, uděláte na něm až 8 porcí grilovaných pochoutek najednou. Jelikož jde navíc o chytrý gril, steaky či kuřecí plátky na něm snadno připravíte na míru každému ze svých hostů, a to přesně podle jeho přání. I grilování za špatného počasí tedy může být velmi příjemným zážitkem.

Jak se starat o Tefal Optigrill Elite, který je ideální ke grilování v aprílovém počasí

Aby vám domácí gril Optigrill Elite od Tefalu, na kterém si připravíte grilované pochoutky i za špatného počasí, dobře sloužil, měli byste se o něj náležitě starat. Jakým způsobem? Po každém použití jej důkladně vyčistěte, aby byl opět připraven ke grilování v aprílovém počasí nebo ke grilování v dešti.

Po použití nejprve Tefal Optigrill Elite vyjměte z elektřiny a nechte vychladnout. Poté z jeho spodní části vysuňte odkapávací misku na šťávu, jejíž obsah vylijte a kterou vložte do myčky nádobí. Z grilu od Tefalu odeberte také vyjímatelné grilovací rošty a následně je rovněž umyjte v myčce nádobí. Právě tímto postupem připravíte Tefal Optigrill Elite na další grilovací akci, která se může konat za každého počasí. Jednoduché, že?

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše