• Večeře
  • 14.6.2022

Gulášová polévka - recept od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny v multifunkčním hrnci All in One Pot

Gulasova_polevka_final.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 200 g hovězího zadního
  • 200 g brambor
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 100 g cibule
  • 20 g česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • ¼ lžíce pálivé papriky
  • 50 g sádla
  • hrst majoránky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • litr vody
  • sůl

Hovězí maso nakrájíme na malinké kostičky a smícháme v misce se sladkou a pálivou paprikou a solí.

Tefal elektrický tlakový hrnec TEFAL All in One Pot připravíme zapnutím programu Brown a vložíme sádlo.

Jakmile se spustí časovač, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova společně s bobkovým listem a novým kořením.

Přidáme maso a orestujeme.

Zaprášíme moukou a orestujeme.

Zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Zavřeme poklici a zapneme Pressure cook na 20 minut.

Poté odklopíme a vložíme na kostičky nakrájené brambory.

Zavřeme a vaříme 10 minut v programu Slow cook.

Poté odklopíme a dochutíme majoránkou a česnekem utřeným se solí.

Pokud chceme bezlepkovou variantu, tak nedáváme do základu mouku a společně s krájenými bramborami přidáme ještě jednu bramboru strouhanou najemno.