• Večeře
  • 9.6.2022

Houbová polévka / omáčka s uzeným tofu - recept od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny v mixéru Tefal Ultrablend Cook

Houbova _polevka_s_uzenym_tofu_final I.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Houby (jakékoliv, nejlépe však směs lesních hub)
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda
  • Olivový olej
  • 1 svazek plocholisté petrželky (má výraznější chuť)

Recept lze použít také pro přípravu omáčky nebo pasty

Návod k přípravě:

Rozehřejte olivový olej na pánvi a lehce osmažte cibuli a česnek.

Omyjte a nakrájejte houby, které následně přidejte do pánve.

Přikryjte pokličkou a na malém ohni duste 15 minut.

Přidejte petrželku a vařte dalších 5 minut.

Vše v pánvi přendejte do Ultrablend Cook zvolte funkci „hot soup“.

Okořeňte a přidejte uzené tofu (pár kousků si ponechejte stranou na finální dozdobení).

Podávejte v míse, nakonec posypte uzeným tofu a petželkou.

Zdravý prospěšné ingerdience:

Houby jsou přírodním pokladem, jehož zdravý prospěšné výhody se teprve objevují.

Houby jsou bohaté na selen, vlákninu a proteiny.

Obsahují také ergosterol, vitamín B a železo.

Pomáhají tělu udržet si linii, jelikož zahání hlad a jejich vláknina podporuje trávení.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše