• Večeře
  • 4.12.2024

Hovězí hrudí na pivě s kořenovou zeleninou a bramborovým pyré s pohankou #TefalVanocniRecepty

IMG_7997.jpeg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
65 min

Suroviny

Na hovězí hrudí:

  • Hovězí hrudí s kostí (cca 1 kg)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 celer (menší)
  • 1 petržel (kořen)
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 hřebíčky
  • 500 ml černého piva
  • Olej
  • Sůl
  • Tymián (čerstvý nebo sušený)

Na bramborové pyré s pohankou:

  • 500 g brambor
  • 50 g másla
  • 200 ml mléka
  • 100 g pohanky
  • Čerstvá petržel
  • Sůl

Postup:

KROK 1: Pohanku propláchněte pod studenou vodou a dejte vařit v osolené vodě nebo mléce (podle preferencí), dokud nezměkne.

KROK 2: Poté ji nechte okapat a dejte stranou.

KROK 3: Hovězí hrudí osolte.

KROK 4: V hrnci rozehřejte olej a maso vložte.

KROK 5: Nechte ho restovat 2 minuty z každé strany, aby se dobře zatáhlo.

KROK 6: Poté maso vyndejte a dejte bokem.

KROK 7: Ve stejném hrnci, kde se restovalo maso, přidejte na kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel.

KROK 8: Vše dobře promíchejte a restujte, dokud zelenina lehce nezměkne. Poté přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček a tymián.

KROK 9: Zeleninu zalijte černým pivem a přidejte přibližně 500 ml vody.

KROK 10: Do hrnce vraťte restované hovězí hrudí, přiveďte k varu, a poté stáhněte plamen.

KROK 11: Nechte maso vařit pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud nebude měkké.

KROK 12: Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a dejte vařit do osolené vody, dokud nezměknou.

KROK 13: V hrnci ohřejte mléko. Jakmile jsou brambory hotové, sceďte je, přidejte máslo a teplé mléko a vše rozmixujte do hladkého pyré.

KROK 14: Nakonec vmíchejte uvařenou pohanku a nasekanou čerstvou petržel.

KROK 15: Pyré ochutnejte a případně dosolte.

KROK 16: Po cca 1 hod vyjměte hovězí hrudí z hrnce.

KROK 17: Nakrájejte ho na porce a podávejte spolu s kořenovou zeleninou a omáčkou z piva.

KROK 18: Na talíř přidejte bramborové pyré s pohankou a dozdobte čerstvou petrželkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše