• Večeře
  • 29.1.2022

Izraelská shakshuka - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-16.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
24 min
Vaření
Vaření
11 min

Suroviny

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 červená paprika
  • 4 zralá rajčata
  • 30 g rajčatový protlak
  • 0.5 svazek nasekaná petržel
  • 1 čajová lžička ostrá paprika
  • 1 špetka kajenský pepř
  • 1 čajová lžička kmín
  • 4 vejce
  • sůl

Oloupejte cibuli a 4 stroužky česneku.

Do mísy kuchyňského robotu vložte rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Stěrkou setřete okraje.

Přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a zavřete víko bez uzávěru a stiskněte tlačítko „Start“.

Přidejte rozpůlenou papriku, zbavenou semínek, a 4 rajčata rozkrojená na čtvrtky.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'

Přidejte 30 g rajčatového protlaku, 1 lžičku pálivé papriky a kmínu, špetku kajenského pepře a sůl. Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Nalijte přípravek do nádoby vhodné do trouby a lžící vytvořte 4 malé prohlubně.

Do každé prohlubně rozbijte vejce.

Pečete 15 min.

Posypte nasekanou petrželkou a podávejte teplé s chlebem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše