• Rady & Tipy
  • 27.10.2021

Jak na křupavé kuřecí maso v multifunkčním hrnci Cook4me

tefal_FB_1200x675_CrispyLidCZ.png

Máte rádi kuřecí maso? Ukážeme vám různé možnosti, jak si jej rychle a chutně připravit v multifunkčním hrnci. Inspirujte se našimi podněty!

Tipy na recepty z kuřecího masa v multifunkčním hrnci


Zajímá vás, co všechno můžete dělat s kuřecím masem v multifunkčním hrnci? V tomto praktickém kuchyňském pomocníkovi velmi jednoduše připravíte spoustu delikátních receptů. Multifunkční hrnec je skvělý nejen na smažení, kuřecí maso v něm můžete také péct, grilovat nebo opékat. To vše s novým příslušenstvím Extra Crisp Lid k Tefal Cook4me+.



Jaké recepty z kuřecího masa si můžete konkrétně připravit? Například pečené kuřecí paličky, kuřecí rizoto, trhané kuřecí maso, kuřecí vývar, kuřecí řízky nebo pikantní kuřecí v multifunkčním hrnci. Každý z těchto receptů vám popíšeme krok za krokem.
Medium-TEFAL_EY150840_EY150860_Life Style2 cz.jpg
Paličky v multifunkčním hrnci
Kuřecí paličky v multifunkčním hrnci představují dokonalou záležitost. Na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké a šťavnaté. Zamilujete si například kuřecí paličky na medu. Jak postupovat při jejich přípravě?

Nejprve si nachystejte marinádu z medu, olivového oleje, plnotučné hořčice, soli a sójové omáčky. Poměr těchto ingrediencí záleží pouze na vaší vlastní chuti. V hotové marinádě kuřecí paličky rovnoměrně obalte a nechte je ještě 30 minut odležet. Paličky následně vložte do multifunkčního hrnce, nasaďte víko a spusťte program pečení.

Kuřecí rizoto v multifunkčním hrnci

Dali byste si kuřecí rizoto v multifunkčním hrnci? Rozhodně to není problém. K tomuto receptu si nachystejte následující ingredience.

✓ 300 g rýže
✓ 250 g masa z kuřecích stehen nakrájeného na kostičky
✓ 150 g nadrobno nakrájené červené cibule
✓ 60 g nahrubo nasekaných sušených rajčat
✓ 60 g žluté papriky nakrájené na kostičky
✓ 600 ml kuřecího vývaru
✓ 2 rozetřené stroužky česneku
✓ 1 lžičku uzené papriky
✓ sůl na dochucení


Jak při přípravě kuřecího rizota v multifunkčním hrnci postupovat? V multifunkčním hrnci nejprve rovnoměrně opečte kuřecí maso s cibulkou a česnekem, tuto směs posléze podlijte kuřecím vývarem. Následně přidejte rýži a vše důkladně promíchejte. Do základu na kuřecí rizoto poté vmíchejte zbývající ingredience a vařte dalších 10 až 15 minut.

Trhané kuřecí maso v multifunkčním hrnci

V multifunkčním hrnci si snadno a během chviličky uvaříte také trhané kuřecí maso. Jaké přísady si připravit?
✓ 400 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na kostičky
✓ 1 lžíci slunečnicového oleje
✓ 1 střední nadrobno nakrájenou červenou cibuli
✓ 2 stroužky drceného česneku
✓ 2 lžíce rajského protlaku
✓ 1 lžíci worcestrové omáčky
✓ 1 lžíci vinného octa
✓ 1 lžíci hnědého cukru
✓ sladkou papriku, drcený kmín, mletý pepř a sůl na dochucení


Kostičky kuřecího masa osolte, opepřete a zprudka osmahněte z obou stran na troše oleje v multifunkčním hrnci. Opečené kuřecí maso vyjměte z multifunkčního hrnce a natrhejte na vlákna. Mezitím do výpeku v multifunkčním hrnci přidejte cibuli, česnek a zbývající ingredience. Vše chvíli povařte a do zhoustlé omáčky přidejte kuřecí trhané maso. Kuřecí trhané maso z multifunkčního hrnce podávejte s bramborovou kaší nebo s pečivem a kyselou okurkou.

Kuřecí vývar v multifunkčním hrnci

Co si tak v multifunkčním hrnci připravit extra silný kuřecí vývar? Do multifunkčního hrnce nejprve vložte kuřecí skelet a odřezky. Následně přidejte 1 oloupanou cibuli rozkrojenou na poloviny, 2 celé stroužky česneku, 1 celou očištěnou petržel, polovinu středního očištěného celeru nakrájeného na větší kostky a 2 očištěné mrkve. Vše zalijte vodou a přidejte dle chuti sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list a případně také libeček.

Multifunkční hrnec poté uzavřete, nastavte program tlakového vaření a těšte se na jedinečně silný kuřecí vývar. V hotovém kuřecím vývaru můžete dále povařit játrové knedlíčky nebo do něj přidat nudle do polévky.

Kuřecí řízky v multifunkčním hrnci

Smažení řízků v multifunkčním hrnci je velmi jednoduché. Jistě navíc uvítáte, že multifunkční hrnec nabízí možnost smažení bez oleje. Jak tedy smažit řízky v multifunkčním hrnci?

Kuřecí prsa nakrájejte na rovnoměrné plátky, které z obou stran osolte a poté obalte v klasickém trojobalu z hladké mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Připravené řízky vložte do multifunkčního hrnce s košíkem na smažení a na přístroji zvolte program horkovzdušného smažení, díky kterému si připravíte na povrchu křupavé a zároveň uvnitř šťavnaté kuřecí řízky na jediné kapce oleje (nebo také bez ní).

Pikantní kuřecí v multifunkčním hrnci

Milujete pikantní kuřecí maso? Co si jej tak připravit v multifunkčním hrnci. Pokud nedáte dopustit na pálivá kuřecí křidélka, zachutná vám následující recept. Co vše k němu potřebujete?

✓ 12 kuřecích křidélek
✓ 400 ml kuřecího vývaru
✓ 4 lžičky olivového oleje
✓ 2 lžičky strouhaného zázvoru
✓ 2 stroužky rozetřeného česneku
✓ 4 lžíce sójové omáčky
✓ 4 lžíce medu
✓ chilli koření dle své chuti
✓ sůl

Z olivového oleje, zázvoru, česneku, sójové omáčky, medu, chilli a soli si připravte marinádu, do které na 10 minut naložte všechna kuřecí křidélka. Po tomto čase kuřecí křídla z marinády vyjměte a postupně rovnoměrně opečte v multifunkčním hrnci. Všechna opečená kuřecí křídla zalijte v multifunkčním hrnci kuřecím vývarem a přidejte k nim zbývající marinádu. Vařte dalších 10 minut a poté již můžete servírovat.

Jaké příslušenství se hodí k daným receptům?


Vsaďte na multifunkční hrnec Tefal Cook4me+. Pokud si v něm chcete připravit chutné pokrmy z kuřecího masa, dovybavte jej také praktickým víkem Extra Crisp Lid. Právě tato technologie dodá rychlému a zdravému vaření kuřecího masa na křupavosti a díky ní budete moci v multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+ opékat, grilovat, horkovzdušně smažit a péct.

Příslušenství Tefal Crisp Lid zaručuje lahodné i skvěle opečené pokrmy z kuřecího masa. Jak ji používat? Stačí ji vložit a zacvaknout do multifunkčního hrnce Cook4me+ a pustit se do vaření. Spojení Crip Lid a Cook4me+ je více než dokonalé, neboť Cook4me+ je Teslou mezi multifunkčními hrnci. Buďte také Elite Cook!

Víte, že?
Speciální soubor receptů pro Extra Crisp  Lid a kombinaci receptů s multifunkčním hrncem Cook4me a příslušenstvím Extra Crisp  Lid máte k dispozici také v aplikaci Cook4me.

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše