• Rady & Tipy
  • 26.7.2022

Jak na lehký letní jídelníček a letní recepty

cz header 25@2.png

Pojďte se s námi inspirovat letním jídelníčkem pro dospělé i děti. Poradíme vám, jaké suroviny jsou v horkých letních měsících vhodné. Také vám dáme tipy na to, kterým se v létě raději vyvarovat.

Letní vaření: Jaké suroviny zařadit do jídelníčku a kterým se vyhnout?

Co jíst v létě? Zaměřte se nejlépe na letní dietní jídelníček, který by měl být lehký a zároveň výživný. Do svého letního jídelníčku zařaďte především spoustu ovoce a zeleniny, využijte zvláště sezónní druhy. V rámci lehkého letního vaření sáhněte po rybách, mořských plodech a bílém masu, nezapomeňte také na čerstvé bylinky, nové brambory, houby, celozrnné pečivo, zdravé oleje, mléčné zakysané výrobky, semínka a ořechy.

Kterým surovinám se naopak v letních měsících vyhnout? Letní dietní jídelníček by rozhodně neměl obsahovat tučné maso, majonézu, smetanové omáčky a smažená jídla. Pokud však máte chuť, dopřejte si zmrzlinu, ledovou kávu a osvěžující nápoje či koktejly.

Vyvážený jídelníček v létě: Tipy na rychlá letní jídla i letní večeře

Jak si udělat zdravý jídelníček v létě, aby byl vyvážený a zároveň chutný? Pokud mezi sebou zkombinujete doporučené suroviny ideální pro letní vaření, je sestavení vyváženého jídelníčku velmi jednoduchá záležitost.

I v létě je vaření povoleno, měli byste jej ale výrazně odlehčit. K snídani si můžete připravit například bílý jogurt s jahodami, malinami, borůvkami či dalším sezonním ovocem. Přidat můžete také ovesné vločky a med.

Co se týče letní svačiny, měla by být rychlá, zdravá a chutná. Ideální lehkou svačinkou je například vodní meloun, který vám dodá vitaminy, minerály i tekutiny. Ke svačině si můžete v létě dopřát také ovocné smoothies, kefír s ovocem nebo celozrnnou housku s lučinou a čerstvými bylinkami.

Co se týče lehkého letního oběda nebo lehké letní večeře, i v těchto případech máte spoustu možností. Výborným rychlým letní jídlem je například zeleninová polévka, salát z čerstvé zeleniny s bílým masem, pečená zelenina s rybou nebo lehké letní rizoto.

Letní vaření pro děti: Která zdravá a lehká jídla jim budou chutnat?

Chtěli byste sestavit letní jídelníček i pro své děti? Na lehkých a zdravých letních pokrmech, které uvádíme výše, si mohou vaše ratolesti pochutnat společně s vámi. Dětem v průběhu dne servírujte také spoustu sezónního ovoce a zeleniny v čerstvé podobě. Pokud mají vaše ratolesti chuť na něco speciálního, připravte jim také domácí ovocné nanuky, lívance se zakysanou smetanou a čerstvým ovocem nebo lahodnou domácí limonádu s ovocem a bylinkami.

Rychlá letní jídla s přehledem zvládne chytrý domácí kuchyňský robot s recepty

  Jak připravit lehké letní obědy a lehké letní večeře co nejjednodušeji a nejrychleji, abyste si místo vaření mohli užívat příjemné chvíle s rodinou? Řešení nabízí chytrý multifunkční kuchyňský robot Tefal Click & Cook, který má v sobě zabudovaných 600 receptů pro snadné a lehké vaření.  

 Tento chytrý kuchyňský robot na vaření se může pochlubit 32 funkcemi a 10 automatickými programy se 7 přiloženými příslušenstvími. Tefal Click & Cook je tedy velmi všestranný - zvládne pomalu vařit, péct, mixovat, vařit v páře, sekat, šlehat nebo hníst. S přehledem si v něm uvaříte lehkou večeři v páře, upečete si pohoštění na letní večer, připravíte lehkou polévku, těstoviny, rizoto nebo maso se zeleninou.  

Recepty na letní zdravá jídla v chytrém multifunkčním kuchyňském robotu

Jaké pokrmy si můžete v chytrém domácím kuchyňském robotu s recepty připravit? Přinášíme vám tipy na konkrétní zdravé recepty, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Tomatová polévka: Lehká letní večeře pro děti i dospělé

Rychlý malinový sorbet: Tento recept si zamilují zvláště děti

Tip:

Hledáte další recepty na letní zdravá jídla, která si můžete snadno a rychle připravit v chytrém multifunkčním kuchyňském robotu Tefal Click & Cook? Tipy na jednotlivé pokrmy pro vás máme na našem blogu.  

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše