• Rady & Tipy
  • 5.7.2023

Jak na rychlé a snadné žehlení na dovolené

5 (2x)
Jak na rychlé a snadné žehlení na dovolené - header 100.png

Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si můžete na dovolené snadno a rychle vyžehlit oblečení třeba na večeři. Zvládnete to za pár minut. Co všechno tedy k rychlému a snadnému žehlení na dovolené potřebujete?

Jaké oblečení na dovolenou? Tato pravidla vám usnadní žehlení

Řešíte, jak to budete mít s žehlením oblečení na dovolené? Už při balení oblečení do zavazadel berte ohledy na to, zda jednotlivé kusy vyžadují nebo nevyžadují žehlení. Zvolte raději oděvy z nemačkavých materiálů, které nemusíte na dovolené žehlit. Jde zejména o syntetické materiály, jak je nylon, lycra a polyester. Pro chladnější večery na dovolené vám pak poslouží nejrůznější úplety.

Pokud si ale chcete zabalit na dovolenou k moři oblečení z mačkavých materiálů, jako je bavlna nebo len, před cestou tyto oděvy vyžehlete, poskládejte a vložte do zavazadla. Kdybyste je už dopředu nevyžehlili, dlouhý pobyt v zavazadle během cesty na dovolenou by jejich stav ještě zhoršil. Na co ještě nezapomenout? Jestliže jste při rychlém žehlení oblečení na dovolenou použili funkci páry, ujistěte se, že jsou vaše oděvy suché. Až následně je vložte do kufru.

Ruličkování do kufru: Trik proti zmačkaným oděvům

Jakým způsobem balit oblečení na dovolenou do zavazadla, abyste předešli jejich nadměrnému pomačkání? Pamatujte, že méně je někdy více. Přesný počet svého oblečení, jako jsou šaty, sukně, šortky, tílka či košile na dovolenou, si tedy dobře rozplánujte. Rozhodně se nesnažte do kufru nacpat velké množství oděvů, které by bylo následně zmuchlané a pomačkané. 

Kromě klasického skládání můžete vyzkoušet také ruličkování do kufru, které vám v zavazadle ušetří místo a zároveň předejde nadměrnému pomačkání oblečení. Jak rolovat věci do kufru? 

Ručníky, kalhoty, trička či jiné oblečení nejprve po stranách složte a pak jej začněte postupně rolovat třeba kolem malého skládacího deštníku s pouzdrem či jiného pevného předmětu pravidelného tvaru. Představte si, jako kdybyste rolovali sushi rolku. Sruličkované oblečení rozložte po stranách kufru, doprostřed zavazadla dejte méně mačkavé oblečení jako bundy a svetry. Úplně nahoru zavazadla pak patří poskládané košile na dovolenou.

Tip: Jakmile dorazíte na místo své dovolené, co nejvíce oblečení, které je náchylné k pomačkání, si vybalte a zavěste na ramínka.

Snadné žehlení? Dovolená se neobejde bez ručního napařovače oděvů

Ne v každém hotelovém pokoji či apartmánu je k dispozici žehlička a žehlicí prkno, na kterých byste si mohli vyžehlit své pomačkané oblečení. Na tuto skutečnost myslete už při samotném balení. 

Ve vašem zavazadle by tak kromě oblečení, kosmetiky či léků neměl chybět ruční napařovač oděvů, který vám v kufru nezabere příliš místa a který je zárukou rychlého a snadneho žehleni na dovolené. Minimum místa vám v zavazadle zabere napařovač oděvů Tefal Pure Pop, který je výjimečně kompaktní, úzký a lehký. Díky útlému designu si jej můžete vzít skutečně kamkoliv. 

Ruční napařovač s přehledem vyžehlí i košili na dovolenou

Potřebovali jste si už někdy vyžehlit na dovolené? Pokud si s sebou přibalíte ruční napařovač oděvů Tefal Pure Pop, který pomocí horké páry žehlí už jedním pohybem, budete mít své dovolenkové oděvy přímo ukázkové.

Díky tomuto chytrému pomocníkovi už nemusíte na cestách řešit, na čem žehlit bez prkna. Stačí vybraný oděv zavěsit na ramínko a pustit se s pomocí ručního napařovače do rovnání pomačkaných látek a záhybů. Jakým způsobem?

Do nádržky napařovače oděvů Tefal Pure Pop nalijte vodu, zapojte přístroj do zásuvky a zapněte jej. Tento ruční napařovač se bleskově nahřeje během pouhých 15 sekund, a tak se s ním můžete okamžitě na dovolené pustit do žehlení. Použití napařovače oděvů Tefal Pure Pop je přitom naprosto intuitivní - i vy s ním bez problémů zvládnete napařovat a vyžehlit oblečení jedním plynulým pohybem směrem od shora dolů. Jeho výstup páry až 20 g/min je navíc zárukou i snadného žehlení pánské košile, pokud se bez kousku tohoto oděvu neobejdete ani na dovolené. 

Ruční napařovač oděvů Tefal Pure Pop se může pochlubit inovativním systémem oboustranného nástavce. Jeho sametová strana je vhodná pro napařování všech druhů látek bez jakéhokoliv rizika poškození. Pokud nástavec obrátíte, jeho druhá strana je určená k odstranění vlasů, chlupů a dalších drobných nečistot. 

S využitím našich tipů a triků můžete mít i na dovolené dokonale vyžehlené oblečení bez jakéhokoliv pomačkání a záhybů. Není nad to i během volna působit upraveně, což vám rozhodně přidá na sebevědomí a dobré náladě. 

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše