• Rady & Tipy
  • 2.12.2021

Jak připravit vánoční jídla zdravěji?

tefal_FB_1200x675_EasyFryaSteamCZ.png

Chcete prožít letošní vánoční svátky zdravěji? Poradíme vám, jak si na Vánoce neodepřít smaženého kapra nebo oblíbený řízek a jak si tyto tradiční pokrmy připravit zdravou formou. Chutné, ale zároveň zdravé stravování o Vánocích je zárukou toho, že během svátků nepřiberete jediný kilogram.

Jíme zdravě o Vánocích: Je to vůbec možné?


Vánoční svátky jsou časem klidu a pohody, které každý z nás nejraději tráví se svými blízkými. Toto nejkrásnější období roku se však pojí také se spoustou dobrého, ovšem nezdravého jídla. Ať už jde o vánoční cukroví, smaženého kapra, kuřecí či vepřové řízky nebo bramborový salát.


Vánoce ovšem nemusí být pouze o vysokém příjmu kalorií. Co se tak zaměřit na zdravé stravování o Vánocích, ale zároveň si neodpustit vánoční cukroví, smaženého kapra či řízky? Připravte si zdravější verzi těchto pokrmů, díky kterým proplujete Vánoci ve formě a bez zbytečných kilogramů navíc. 

Medium-Easyfry_3-1.jpg

Příprava vánočních jídel bez tuku: V hlavní roli horkovzdušná fritéza od Tefalu


Jak si užít Vánoce zdravě, a přitom si neodepírat oblíbené smažené pokrmy? Odpovědí na tuto otázku je  horkovzdušná fritéza Easy & Steam od Tefalu, ve které připravíte klasická jídla bez tuku. A to zejména kapra smaženého bez oleje, hranolky z brambor bez tuku nebo křupavé řízky bez tuku.


Jak vůbec horkovzdušná fritéza Easy & Steam od Tefalu funguje? Tato fritéza určená nejen na hranolky bez oleje pracuje na principu cirkulujícího horkého vzduchu. Své oblíbené vánoční pokrmy v ní připravíte bez jediné kapky oleje. Pokud tedy chcete brát ohledy na své zdraví také o Vánocích, zůstat přes svátky v kondici a udržet si štíhlou linii, horkovzdušná fritéza od Tefalu je pro vás tím pravým pomocníkem.

Když k přípravě svých oblíbených jídel použijete horkovzdušnou fritézu, rozhodně se nemusíte vzdát svých oblíbených chutí. Smažený kapr, hranolky bez tuku nebo kuřecí řízek bez tuku totiž chutnají stejně, jako byste je připravovali v klasické fritéze nebo na pánvi s vysokou vrstvou oleje. Ten zásadní rozdíl tedy není v chuti, ale v obsahu kalorií.

Medium-Easyfry_3-1 (1).jpg

Zdravé stravování o Vánocích: Vyzkoušejte tyto recepty


Abyste si užili Vánoce zdravě a zároveň se nemuseli vyhýbat svým oblíbeným svátečním pokrmům, máme pro vás několik tipů na zdravé recepty, které velmi snadno připravíte v horkovzdušné fritéze Easy & Steam od Tefalu. O které recepty se konkrétně jedná?

Smažený kapr bez oleje

Potřebujete:
✔ kapří filety
✔ polotučné mléko
✔ sůl
✔ hladkou mouku
✔ rozšlehané vejce
✔ strouhanku

Postup:
Vykuchaného kapra, kterého jste naporcovali na filety, naložte do mléka a dejte přes noc do ledničky. Kapří maso se díky tomuto fíglu zjemní, zbavíte jej nepříjemného rybího pachu a kapr smažený bez tuku bude ve výsledku velmi jemný a křehký.

Kapří filety následující den vyjměte z mléka, nechte okapat a poté ze všech stran osolte. V dalším kroku kapra obalte v trojobalu - tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Obaleného kapra vložte do koše horkovzdušné fritézy Tefal Easy & Steam a zvolte automatický program ryba. Díky tomuto postupu se můžete těšit na dozlatova usmaženého kapra, jehož maso se bude pod křupavou kůrčičkou doslova rozpadat.

Bramborové hranolky bez tuku

Potřebujete:
✔ brambory nakrájené na hranolky
✔ sůl
✔ kapku rostlinného oleje (volitelné)

Postup:

Brambory nakrájejte na úhledné hranolky a poté je dejte do koše horkovzdušné fritézy Easy & Steam od Tefalu. Tyto hranolky můžete (ovšem nemusíte) promíchat s kapkou rostlinného oleje. Na horkovzdušné fritéze na hranolky bez oleje zvolte automatický program hranolky. Už za několik minut si můžete pochutnávat na zdravých hranolkách z brambor bez tuku.

Křupavé řízky bez oleje

Potřebujete:
✔ kuřecí prsa
✔ sůl
✔ hladkou mouku
✔ rozšlehané vejce
✔ strouhanku

Postup:

Dali byste si kuřecí řízek bez tuku? V prvé řadě kuřecí prsa nakrájejte na stejně velké a široké plátky, které přes potravinovou fólii naklepejte mírně paličkou na maso. Kuřecí řízky poté z obou stran osolte a obalte v trojobalu - tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

A jak na samotné smažení řízků bez oleje? Obalené kuřecí maso vložte do koše horkovzdušné fritézy Easy & Steam a zvolte program kuře. Tato fritéza vám během chvíle připraví ty nejlepší řízky bez oleje, jaké jste kdy jedli.


Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše