• Rady & Tipy
  • 19.11.2020

Jak se starat o roušku? Nepostradatelným pomocníkem vám bude parní generátor

tefal_1200x628_CZ.png

Nošení roušky se stalo každodenní součástí našeho života. Bez ní se z domu takřka nesmíme hnout, avšak kromě správného nasazení a nošení bychom se o ni také měli umět správně postarat. Někteří dávají přednost jednorázovým rouškám a někteří nedají dopustit na podomácku vyrobené bavlněné roušky. Jak tedy s použitými rouškami naložit, když splnily svůj účel? Ideálně pravidelně napařovat parním generátorem.

Jednorázové roušky vyhoďte


Pokud patříte mezi ty, kterým je příjemnější nosit jednorázové roušky, mějte na paměti, že byste tuto roušku měli pravidelně během dne měnit – jak mluvíte a dýcháte, jednorázové roušky vlhnou. V tom okamžiku přestávají správně filtrovat a tím ztrácí svou funkci. Další nevýhodou těchto roušek je, že po jejich použití je musíte vyhodit, nejdou tedy znovu použít a musíte sáhnout po nové roušce.
Tefal parni generator na rousku.png

Bavlněné roušky se musí sterilizovat a napařovat ideálně parním generátorem


Naopak bavlněné roušky můžete používat opakovaně, je však důležité dodržovat několik zásadních pravidel. Podomácku vyrobené bavlněné roušky by měly být ze stoprocentní bavlny, která je hustěji tkaná. Jakmile ucítíte, že je vnitřní část roušky při nošení vlhká, opatrně ji za pomocí gumiček (provázků) sejměte, vložte do sáčku a čistýma rukama nasaďte novou.

Po příchodu domů použité roušky vyvařte v hrnci s vroucí vodou a pracím práškem. Ve vroucí vodě nechte roušky vřít alespoň 5 minut. Následně vyvařené roušky nechte uschnout. Jakmile jsou roušky suché, je nutné je přežehlit a napařit. Skvělou volbou v tomto případě bude vysokotlaký parní generátor Pro Express Ultimate, který vám zaručí výrazně rychlejší žehlení a maximální účinnost díky kombinaci nové technologie vysokotlakého bojleru a kontinuální páry. Jistě oceníte také systém dvojí ochrany proti vodnímu kameni, který vám ušetří spoustu starostí.

Medium-GV9581_SisterMag_LinenCare_2018 (1).jpg

TIP: Místo vyvařování můžete roušky prát i v pračce na 90 °C.

Anebo můžete sáhnout po parním generátoru Express Easy. Jak už jeho název sám napovídá, předností tohoto generátoru je rychlost, která je o 30 % vyšší než u tradiční parní žehličky. Díky silnému výkonu páry. Parní generátor Express Easy svému majiteli také nabízí žehlicí plochu Express Glide pro vynikající kluznost po jakékoliv látce a vertikální napařování bez nutnosti žehlicího prkna, jako u ručních napařovačů.
Proč použít právě parní generátory? S jejich lehkou konstrukcí bude pro vás péče o roušky hračka a stanou se vaším nepostradatelným pomocníkem. Můžete se spolehnout na jejich rychlé zahřívání, které trvá pouhé 2 minuty. Takže už žádné pozdní příchody do práce. Dokonce ani nemusíte celý den přemýšlet nad tím, zda jste nezapomněli žehličku - parní generátor vypnout. Funkce automatického vypnutí přijde vhod.

Dokonaly zazitek z zehleni s Tefal parni generator.png

Pokud navíc hledáte spolehlivého pomocníka, díky kterému budou vaše roušky bezpečné pro další nošení, intenzivní pára parních generátorů dokáže zlikvidovat až 99,9 % zárodků a bakterií. Po použití parních generátorů tak budou vaše roušky dokonale připravené k dalšímu nošení během chvilky a bez zbytečné námahy.

Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše