• Rady & Tipy
  • 28.9.2022

Jak šetrně a ekologicky pečovat o oděvy

header 35@2.png

Přinášíme vám užitečné tipy, jak šetrně a ekologicky pečovat o vaše oděvy, aby vydržely co nejdéle. S využitím našeho doporučeného postupu navíc nezatížíte ani životní prostředí. Jak by tedy měla šetrná a ekologická péče o oděvy vypadat?

Tipy na péči o oděvy bez chemických přípravků

Naše oblečení si zaslouží náležitou péči, aby vypadalo skvěle a bylo zároveň zdravotně nezávadné. Správnou starostlivostí mu zajistíte také delší životnost. Týká se to zejména kabátů, dámských a pánských kostýmů, sak, společenských kalhot, sukní nebo košil. Velmi důležitá je rovněž péče o vlněné oblečení, péče o lněné oblečení nebo péče o péřové oděvy.

Pokud přemýšlíte nad tím, jak o vaše oblečení pečovat i bez chemických přípravků, vsaďte zejména na horkou páru. Právě ta představuje ekologický, šetrný a velmi efektivní způsob, pomocí kterého své oděvy účinně vyčistíte, zbavíte zápachu a zároveň dezinfikujete. Horká pára se navíc postará o dokonalé vyžehlení a účinné odstranění záhybů, představuje tedy revoluci v žehlení.

Jak pečovat o oděvy s využitím horké páry: Co k tomu potřebujete?

Chcete o své oděvy pečovat šetrně a ekologicky pomocí horké páry? Spolehnout se můžete na ruční napařovač oděvů Pure Tex od Tefalu. Tento šikovný pomocník vám usnadní péči o všechno vaše oblečení. Díky jedinečné technologii hřející desky se stabilní teplotou, výkonem o 1700 W, nepřetržitým parním výstupem až 30 g/minutu a exkluzivním rázem až 90 g/minutu Pure Tex žehlí, vyhlazuje záhyby, zmírňuje pachy a dezinfikuje. Můžete si být jisti tím, že na vašem oblečení zničí až 99,9 % všech přítomných virů, bakterií a jiných choroboplodných zárodků.

Napařovač oděvů od Tefalu toho však umí ještě víc. Jelikož obsahuje speciální nástavce, zajistí vám nadstandardní péči o oděvy. Podle toho, který nástavec použijete, tak ze svého oblečení můžete prostřednictvím napařovače Pure Tex rovněž odstranit žmolky, prach, vlasy či zvířecí chlupy.

Pure Tex od Tefalu obsahuje rovněž nástavec na rozprašování vůní MonParfum. Stačí, když nanesete pár kapek své oblíbené vůně na přístroj, připojíte jej k nástavci a spustíte parní funkci. Díky tomu bude vaše oblečení vonět dle vašich představ.

Výhody ekologické péče o oděvy

Ptáte se, jaké jsou hlavní výhody ekologické péče o oblečení? Všechny své oděvy můžete pomocí horké páry velmi jednoduše vyžehlit, zbavit nečistot, dezinfikovat nebo zbavit zápachu. A to bez jakýchkoliv chemických přípravků, které by neblaze ovlivňovaly vaše zdraví, měly negativní dopad na životní prostředí a za které byste navíc vydali nemalý obsah ze své peněženky.

Ekologickou péči o oděvy navíc zvládnete levou zadní sami, a to se zárukou perfektního výsledku. Nemusíte se tedy spoléhat na služby profesionálních čistíren, které by pro vás opět znamenaly finanční výdaje navíc.

Péče o semišové oblečení, lněné oblečení, vlněné oblečení a nejen to

Zajímá vás, které materiály oblečení můžete opečovávat bez použití chemických přípravků? Napařovač Tefal Pure Tex, který využívá horkou páru, můžete používat na všechny druhy domácích textilií. Využijete jej například při péči o mačkavé lněné oblečení, které perfektně vyhladí. Vhod vám přijde rovněž při péči o batikované oblečení, u kterého podpoří zachování původních barev. Pomocí horké páry můžete dále pečovat o semišové oblečení, péřové oděvy nebo vlněné oblečení. Specialitou horké páry je rovněž péče o merino oblečení.

Znaky pro péči o oblečení: Jak se v nich orientovat?

Abyste přesně věděli, jak pečovat o oblečení, všímejte si etiket, které naleznete na každém oděvu. Právě na těchto etiketách se nacházejí speciální symboly péče o oblečení, kterým je třeba věnovat pozornost. Které symboly jsou nejčastější?

●  Symbol vaničky = ruční praní nebo praní v pračce povoleno

●  Symbol vaničky a číslice se stupni = maximální teplota vody při praní v ruce nebo v pračce

●  Symbol kruhu = povoleno chemické čištění

●  Symbol přeškrtnutého kruhu = chemické čištění není povoleno

●  Symbol trojúhelníku = povoleno bělení

●  Symbol přeškrtnutého trojúhelníku = zákaz bělení

●  Symbol čtverce s kruhem = lze sušit v sušičce prádla

●  Symbol přeškrtnutého čtverce = zákaz sušení v sušičce prádla

●  Symbol žehličky = žehlení povoleno

●  Symbol přeškrtnutého žehličky = zákaz žehlení

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše