• Rady & Tipy
  • 21.5.2021

Jak vybrat kuchyňský nůž

tefal_FB_1200x628_IceForceCZ - kopie.png

Máte v šuplíku nože pochybné kvality a ostrosti s ulámanými špičkami? Hledáte vhodné nože do své kuchyně? Přinášíme vám několik tipů a rad, jak se v jednotlivých druzích kuchyňských nožů vyznat. Také vám řekneme, jak vybrat ten správný, a hlavně kvalitní nůž, abyste byli stoprocentně spokojeni.

Podle čeho vybrat vhodné nože do kuchyně: Zaměřte se na jejich použití

Milujete vaření? Jestli jste v kuchyni jako doma, jistě víte, že si nevystačíte pouze s jedním nožem. Abyste při přípravě různorodých pokrmů odvedli skutečně perfektní práci, potřebujete mít po ruce nožů mnohem víc.

Jak tedy vybrat kuchyňský nůž? S důrazem na účel jeho použití. Kromě univerzálního kuchyňského nože si tedy dle potřeby pořiďte další kuchyňské nože, které mají speciální funkci. Tito šikulové vám například s krájením, sekáním, loupáním, vykošťováním masa, filetováním nebo porcováním pomohou.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force.png
Jak poznat kvalitní nůž? Záleží na materiálu

Kvalitní kuchyňský nůž vám výrazně ulehčí práci při krájení, sekání nebo porcování. Čepel nejkvalitnějších nožů je vyrobená z nerez oceli, která vyniká pružností a dokonalým ostřím. Velmi důležitá je také rukojeť kuchyňského nože, která by vám měla perfektně padnout do ruky. Jedině tak se vám bude s kuchyňským nožem dobře pracovat.

Tato kritéria splňují kvalitní kuchyňské nože Ice Force od Tefalu, které kombinují moderní technologii s prvotřídním designem. Kromě čepele z nerezové oceli se mohou pochlubit ergonomickou rukojetí z plastu ABS, která neklouže, ani když máte mokré nebo mastné ruce. Díky materiálu jsou navíc jednotlivé druhy nožů Ice Force vhodné do myčky.

Kvalitní nože Ice Force od Tefalu jsou zkrátka odolné a pevné, mají dlouhou životnost a disponují čepelí ostrou jako břitva, která se jen tak neztupí. Tyto jedinečné pomocníky využijete nejen u sebe doma v kuchyni, díky své funkčnosti jsou vhodné i pro profesionály.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 2.jpg

Druhy kuchyňských nožů: Od univerzálního nože přes nůž Santoku až po sekáček

Chcete, aby byl váš výsledek co nejpřesnější a daný kuchyňský úkon jste zvládli bez jakékoliv námahy na výbornou? V tom případě vám nestačí pouze univerzální kuchyňský nůž Ice Force, používejte i další kuchyňské nože Ice Force se speciální funkcí. Co je pro tyto druhy kuchyňských nožů typické a jak se s nimi pracuje?

✔️ Univerzální kuchařský nůž využijete každý den. Pomůže vám s krájením potravin s tvrdou slupkou a měkkým vnitřkem. Je vhodný ke krájení pečiva či uzenin nebo sekání bylinek. Jde také o vhodný nůž na ovoce a zeleninu, který využijete k jejich čištění, loupání a krájení.

✔️ Nůž na pečivo disponuje dlouhou čepelí s velkými zuby. Je vhodný ke krájení chleba či bílého pečiva. Cukráři jej využívají rovněž na rozkrajování dortů a mazání krémů.

✔️ Nůž Santoku, který má podobné využití jako kuchařský nůž, přijde vhod amatérským kuchařům i profesionálům. Využijete jej na běžné kuchařské úkony, tedy na krájení, plátkování, sekání nebo drcení různých druhů potravin. Od ovoce a zeleniny až po maso a ryby.

✔️ Steakový nůž má ostrou špičku a ostří s malými zoubky. Perfektně s ním nakrájíte steaky nebo grilované či restované maso. Je vhodný k porcování i ke krájení na plátky.

✔️ Filetovací nůž vám přijde vhod tehdy, jestliže si rádi pochutnáváte na sladkovodních či mořských rybách. Disponuje dlouhou, štíhlou a přiměřeně pružnou čepelí, díky čemuž je filetování ryb hračka.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 3.jpg

Jak naostřit kuchyňský nůž Ice Force

Kuchyňské nože Ice Force od Tefalu mají jedinečné ostří, které se jen tak neopotřebí. Při pravidelném používání se snažte udržet jejich dokonalé ostří pomocí ocilky. Když budete mít pocit, že potřebují nabrousit, na opotřebené ostří použijte brousek nebo brusný kámen.

Aby vám nože Ice Force dokonale sloužily co nejdéle, snažte se o ně také náležitě pečovat. Skladujte je na bezpečném místě tak, abyste jejich ostří nepoškodili a abyste je ochránili před nárazy či třením s tvrdým materiálem. Nože Ice Force od Tefalu tedy patří nejlépe do úložných boxů na kuchyňské nože. Můžete je uložit také do zásuvných bloků nebo skladovat na magnetických lištách.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše