• Rady & Tipy
  • 29.9.2021

Jak vybrat kuchyňský robot?

tefal_FB_1200x675_MasterchefGrandeCZ.png

Zvažujete, že si pořídíte kuchyňský robot? V tom případě vám přijde vhod následující ucelený seznam tipů a rad, co zvážit před nákupem, abyste využili maximum jeho potenciálu. Jak tedy vybrat kuchyňský robot, abyste s ním byli stoprocentně spokojeni?

Kuchyňský robot je multifunkční pomocník: Co vše dokáže?

Hledáte kvalitní kuchyňský robot? Tento multifunkční pomocník vám nadmíru usnadní přípravu sladkých i slaných jídel, neboť představuje kombinaci několika kuchyňských přístrojů v jednom. Pomocí kuchyňského robota tak můžete míchat, šlehat, hníst těsto, drtit led, mixovat pokrmy, připravovat koktejly, mlít maso, ale také krájet, strouhat, sekat či krouhat.

Pro koho je kuchyňský robot vhodný? Pro všechny, kteří si chtějí usnadnit práci v kuchyni a kteří často vaří nejen pro sebe, ale také pro svého partnera, rodinu a přátele. Abyste byli s tímto pomocníkem nadmíru spokojeni, prozradíme vám, podle čeho kuchyňského robota vybrat.

tefal_ Masterchef Grande 1.jpg

Na druhu kuchyňského robotu záleží

Když se pustíte do výběru elektrického kuchyňského robotu, v zásadě se můžete rozhodovat mezi dvěma druhy. Zvolit v prvé řadě můžete kuchyňský robot bez ramene neboli food processor. Tento pomocník se skládá z pracovní nádoby, která je osazena pohyblivou osou, na níž můžete přidávat nejrůznější nástavce. Food processor je vhodný zejména na šlehání, mixování, přípravu smoothie, drcení ledu nebo sekání.

Pokud si chcete pořídit ještě všestrannějšího pomocníka, vsaďte na kuchyňský robot s planetárním mícháním neboli výklopným ramenem. Jak dokazuje Masterchef Grande od Tefalu, tento typ kuchyňského robotu z nerezového materiálu disponuje velkým množstvím příslušenství včetně nádob, misek, mlýnku, struhadel, šlehačů či hnětačů, a tak za vás v kuchyni zvládne udělat spoustu práce.

tefal_ Masterchef Grande 2.jpg

Výkon kuchyňského robotu: Parametr ovlivňující rychlost i kvalitu zpracování potravin

Jaké parametry byste měli vzít v úvahu, pokud do své domácnosti vybíráte nový elektrický kuchyňský robot? V prvé řadě záleží na výkonu kuchyňského robotu. Na trhu jsou k dostání roboty s výkonem 500 W nebo vyšším. Obecně platí, že čím vyšší bude mít kuchyňský robot výkon, tím bude rychlejší a také bude dosahovat lepších výsledků. Kuchyňský robot Masterchef Grande od Tefalu má mimo jiné výkon 1500 W, a tak díky němu můžete posunout své hranice přípravy jídel na nový level. Rychlost a kvalita zpracování surovin je totiž v jeho případě na prvním místě.

Další parametry, podle kterých vybrat kvalitní kuchyňský robot

Podle jakých parametrů dále vybrat kuchyňského robota? Zajímat by vás měl jeho materiál a zpracování, způsob ovládání, systém míchání, objem mísy a také přítomnost bezpečnostních prvků.

Skvělou službu vám v tomto ohledu při přípravě slaných i sladkých jídel udělá  Tefal Masterchef Grande. Jde o kuchyňský robot z nerezového materiálu, jehož i vnitřní materiál je celokovový, a tudíž nejvyšší kvality. Tento kvalitní kuchyňský robot se středovým způsobem míchání rozšíří vaše kulinářské obzory. A to i díky velké míse s objemem 6,7 litru, v níž na jeden zátah připravíte až 2,6 kilogramu litého těsta nebo 2,2 kilogramu chlebového těsta. Masterchef Grande je tak naprosto jedinečným kuchyňským robotem na míchání těsta, zvlášť pokud jej potřebujete připravit opravdu velké množství.

Kvalitní kuchyňský robot Masterchef Grande má navíc kromě misky další bohaté kompatibilní doplňkové příslušenství, které lze zapojit celkem do čtyř napájecích výstupů. Díky tomu můžete tento robot používat skutečně multifunkčně a připravit tak úžasné pokrmy pro celou vaši rodinu.

tefal_ Masterchef Grande 3.jpg


Jak se starat o kuchyňský robot

Pokud si pořídíte opravdu kvalitní kuchyňský robot, nepotřebuje žádnou specifickou údržbu. V případě kuchyňského robotu Masterchef Grande stačí vložit použité nádoby, misky či kovové příslušenství do myčky nádobí, můžete je rovněž umýt v ruce teplou jarovou vodou. Co se týče samotného těla kuchyňského robotu, stačí, když jej po použití otřete vlhkým bavlněným hadříkem. To je vše, co od vás kuchyňský robot vyžaduje.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše