• Rady & Tipy
  • 22.1.2021

Jak vybrat mixér pro maximální využití

tefal_FB_01_21_1200x628_InfinyMix+CZ.png

Chtěli byste si do domácnosti pořídit nový mixér? Vybrat tento praktický elektrospotřebič není jen tak. Máme pro vás několik rad a tipů, jaký mixér se vám vyplatí zvolit, abyste jej využili na opravdové maximum.


Zajímá vás, jak vybrat nejlepší mixér? Ideálně s ohledem na to, co vše umí. Použití mixéru je totiž velmi široké: od mixování pokrmů, míchání těsta a drcení ořechů přes přípravu zeleninových či ovocných smoothie až po hladké mixování krémových polévek nebo teplých či studených omáček. Právě proto byste si měli předem ujasnit, co vše od nového mixéru chcete.

Na přípravu smoothie využijete smoothie mixér, tyčový mixér je zase skvělý na mixování, šlehání a drcení. Chcete-li vybrat mixér, který je multifunkční, správnou volbou je stolní mixér Infinymix+ od Tefalu, který nabízí nekonečně mnoho možností. Jak můžete tento mixér používat?

01 Tefal mixer infinymix - smoothie.jpg
Fotografie od  Katka Šišková @navidlickublog

Přijde vám vhod k přípravě zdravého smoothie, mléčných koktejlů i zmrzliny. Ve stolním mixéru Infinymix+ připravíte i koktejlové nápoje, těsto na nejrůznější dezerty nebo hummus. Tento mixér dále dokáže drtit a rovněž mixovat do maximální hladkosti, což využijete i při mixování pokrmů, jako jsou krémové polévky nebo teplé či studené omáčky.

Jakým způsobem mixér po použití vyčistit? V případě Infinymix+ je to velmi snadné. Vyjímatelnou nádobu mixéru stačí po použití jednoduše umýt v teplé jarové vodě nebo vložit do myčky nádobí.

Digital-INFINY-MIX-ON THE GO_TEFAL-GRIS.png

Jak připravit smoothie? Díky správnému mixéru je to hračka


Smoothie je krémový nápoj připravený rozmixováním čerstvého, případně zmrazeného ovoce a zeleniny, který je doplněný dílem čisté vody z kohoutku či kokosové vody. Na rozdíl od ovocných či zeleninových šťáv vzniklých v odšťavňovači má smoothie jednu velkou výhodu - zůstává v něm vláknina z ovoce a zeleniny. Jak se smoothie dělá? V prvé řadě potřebujete správný mixér na smoothie. Kromě smoothie makeru vám skvěle poslouží stolní mixér Infinymix+, ve kterém během chviličky připravíte opravdu vynikající smoothie hned z několika přísad.


K přípravě smoothie je vhodné jakékoliv ovoce, na které máte chuť. Jde například o jahody, maliny, borůvky, banány, kiwi, jablka, meruňky, broskve, avokádo nebo citrusy. Ze zeleniny do smoothie nejčastěji patří špenát, červená řepa, salátová okurka, mrkev, petrželová nať, římský salát nebo chilli papričky. Jakým způsobem tyto suroviny kombinovat?

02 Tefal mixer infinymix - smoothie.jpg
Fotografie od  Katka Šišková @navidlickublog

Ve stolním mixéru na smoothie Infinymix+, který umí až 35 tisíc otáček za minutu, si během chviličky můžete připravit čistě ovocné i čistě zeleninové smoothie. Ovoce a zelenina se však báječně doplňují, proto je při přípravě smoothie zkuste kombinovat. Stačí je vložit do stolního mixéru Infinymix+, přilít díl vody a stisknout tlačítko k přípravě smoothie. Vyzkoušejte například smoothie z 1 mrkve, 1 jablka, poloviny červené řepy, několika listů špenátu a 1 hrnku vody. Chutná jedna báseň!


Jak dlouho vám takto připravené smoothie vydrží? Pijte je nejlépe čerstvé. Po dobu 24 hodin jej však můžete také uchovávat v ledničce. Déle to však nedoporučujeme, protože po této době u smoothie dochází k chuťovým změnám a k oddělování jednotlivých složek.

Digital-INFINY-MIX-RECETTE-SMOOTHIE-TEFAL-GRIS.png

Tip:
Pokud držíte dietu, může vám smoothie posloužit jako náhrada jednoho denního chodu. Nejen, že skvěle chutná, ale nakopne vás při hubnutí.

Udělejte si doma báječný shake. Infinymix+ to umí


Dali byste si čokoládový či ovocný milkshake? Udělat milkshake ve stolním mixéru Infinymix+ rozhodně není nic složitého. Stačí vám hned několik čerstvých ingrediencí. Například na přípravu jahodového milkshaku potřebujete balíček čerstvých jahod, 50 mililitrů smetany, 250 mililitrů plnotučného mléka a 10 mililitrů javorového sirupu. Všechny suroviny vymixujte na nejvyšší stupeň ve stolním mixéru Infinymix+ a máte hotovo.


Chtěli byste si naopak připravit výživný proteinový shake? Ve výše uvedeném receptu nahraďte smetanu 200 gramy měkkého tvarohu. Dle libosti si můžete pohrát také s ovocem. Jahody zkuste nahradit například banánem a borůvkami.


Snažíte se hubnout? V tom případě si připravte nízkokalorický shake, na kterém si pochutnáte při snižování váhy. Vhod vám přijde třeba shake připravený z kombinace jahod či borůvek a kokosového mléka. Do tohoto shaku však již nepřidávejte další cukry ani bílkoviny.

Digital-INFINY-MIX-RECETTE_MILKSHAKE_TEFAL-GRIS.png

Hummus je zdravý a skvěle chutná. Jak jej připravit?


Hummus je studený pokrm kašovité konzistence, který se připravuje smícháním rozmixované vařené cizrny, sezamové pasty tahiny, olivového oleje, citronové šťávy, česneku a špetky soli a pepře. Hummus však může mít i několik chuťových obměn. Dochutit jej lze česnekem, drceným římským kmínem, červenou paprikou, sušenými rajčaty, špenátem nebo avokádem.


K čemu hummus jíst? Vynikající je k celozrnnému chlebu či na másle opečeným toustům. Tuto studenou cizrnovou pomazánku, která je bohatá na rostlinné bílkoviny a která vás ohromí svou chutí, můžete jíst také spolu s čerstvou zeleninou.


Zajímá vás, jak krok za krokem udělat humus? Připravte si 200 gramů vařené cizrny, 100 gramů sezamové pasty tahiny, citronovou šťávu z jednoho celého citronu, 3 polévkové lžíce olivového oleje a 3 stroužky česneku. Na dochucení hummusu budete potřebovat sůl, mletý černý pepř a mletý římský kmín.


Všechny uvedené ingredience vložte do stolního mixéru Infinymix+ a umixujte je do velmi hladké hmoty. Hummus by měl mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto do něj podle potřeby můžete po kapkách přidávat více olivového oleje. Připravený hummus vložte do lednice. Vydrží vám v ní čerstvý zhruba pět dnů.

Hummus v mixeru INfinymix Tefal.jpg

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše