• Rady & Tipy
  • 20.10.2021

Jak vybrat pánev na indukci?

tefal_FB_1200x675_G6UnlimitedCZ.png

Přinášíme vám ucelený soupis rad a tipů, jak vybrat tu správnou pánev na indukci. Poradíme vám, jaké parametry se vyplatí zvážit při výběru nové pánve na indukci a jaké její vlastnosti byste mohli ocenit.

Jak funguje indukce a jak na ní správně vařit

Máte doma indukční varnou desku? V tom případě je dobré vědět, na jakém principu funguje. Indukční ohřev v zásadě pracuje s elektromagnetickými vlnami, které zahřívají pouze dno a vnitřní část hrnce nebo pánve. Indukční deska se však sama nerozpálí, a tak vám nehrozí, že byste se o varnou plochu popálili. Indukce totiž prostřednictvím elektromagnetického vlnění přenáší energii rovnou do varné nádoby.

Tato technologie je ve srovnání s plynovou nebo sklokeramickou varnou deskou výkonnější. Jídlo tedy na indukci připravíte mnohem rychleji. Při vaření v pánvích a hrncích na indukční varné desce navíc předejdete tepelným ztrátám do okolí, jelikož - jak zmiňujeme výše - indukce ohřívá pouze dno pánve.

Abyste mohli na indukční varné desce připravovat svá oblíbená jídla, je nezbytné používat speciální nádobí určené pro indukci. A to nejen hrnce, ale i kvalitní pánve s poklicí na indukci.

Jakou pánev na indukci? Hledejte symbol cívky

Přemýšlíte nad tím, jakou pánev na indukci zvolit? V prvé řadě se zaměřte na její značení. Hledejte symbol cívky či spirálky, který naleznete na dně nádoby nebo na jejím obalu. Podle tohoto značení pánev na indukci spolehlivě poznáte a můžete ji bez problému použít na indukční vaření.

Jakou nejlepší pánev na indukci zvolit? Záleží velmi na použitém materiálu. Kvalitní pánve na indukci bývají vyrobeny z nerezové oceli, hliníku, mědi nebo titanu. Zpravidla jsou doplněny také o nepřilnavou vrstvu z teflonu či keramiky. Aby splňovaly možnost indukčního vaření, musí mít feromagnetické dno. Tuto skutečnost výrobci označují právě zmíněným symbolem cívky.

Co zvážit při výběru nové pánve na indukci

Chcete vědět, jak vybrat opravdu kvalitní pánev na indukci? Neměli byste se zajímat pouze o symbol cívky. Při rozhodování, jakou pánev koupit na indukci, zkuste zvážit ještě její další parametry. Zajímat by vás měly průměr a hloubka pánve, materiál, ze kterého je pánev vyrobena, a také typ rukojeti. Preferujte rovněž pánev s nepřilnavým povrchem na indukci a také odolnou pánev, kterou můžete vložit po použití bez obav do myčky.

To vše splňují kvalitní pánve na indukci Tefal Unlimited, které při vaření ustojí i extrémní podmínky. Tyto pánve na indukci od Tefalu disponují skvělou nepřilnavostí a odolností, a tak s přehledem zvládnou i kovové nádobí. Pánve Tefal Unlimited se dále vyznačují prémiovou indukcí. Jejich extra velká plocha v kombinaci se silným dnem jsou zárukou velmi rychlého ohřevu i rovnoměrného vedení tepla v pánvi, které zajistí rovnoměrně uvařený pokrm.

S pánvemi Tefal Unlimited si však nemusíte připravovat svá oblíbená jídla výhradně na indukční varné desce. Kromě indukce je plně kompatibilní i se zbývajícími typy sporáků - tedy plynovým, elektrickým či sklokeramickým.

Technologie Thermo-Signal vám ukáže ideální teplotu pro začátek vaření. Jak tato technologie funguje zjistíte v našem videu:

Jak se správně starat o pánev na indukci

Aby vám pánev s nepřilnavým povrchem na indukci  Tefal Unlimited dlouho sloužila, nemusíte pro to vynaložit žádnou speciální péči. Tuto pánev můžete po vaření snadno umýt z obou stran v ruce. Díky tomu, že je opatřena vysoce odolným povrchem, lze ji po použití vložit také do myčky nádobí.


Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše