• Rady & Tipy
  • 15.9.2021

Jak vybrat parní generátor?

tefal_FB_1200x675_ProExpressVisionCZ.png

Zajímá vás, jak vybrat žehličku s parním generátorem? Přichystali jsme pro vás cenné rady, tipy a seznam parametrů, na které se soustředit, pokud zvažujete koupi parního generátoru.

Parní generátor na žehlení a napařovací žehlička: Jak se liší?


Před tím, než vám prozradíme, jak vybrat parní generátor, není od věci znát rozdíl mezi parním generátorem a napařovací žehličkou. Napařovací žehličku využijete pro klasické domácí žehlení na žehlícím prkně, tedy v horizontální poloze. Toto zařízení je ideální pro kratší žehlení v případě, že máte pouze minimum prádla. Pokud byste však napařovací žehličkou chtěli přežehlit několik košů prádla, opravdu se nadřete.


Žehlení s parním generátorem je ideální, máte-li velkou rodinu a tím pádem i spoustu oblečení, o které je třeba se náležitě starat. Parní generátor totiž představuje nejvýkonnější a nejrychlejší způsob žehlení. Ve srovnání s napařovací žehličkou má několikanásobně vyšší parní výkon. S parním generátorem tak bude žehlení prádla mnohem rychlejší. Nejen, že vám ušetří spoustu času, poradí si i s pomačkáním a záhyby a vaše oblečení krásně načechrá. Žehlení s parním generátorem je přitom možné jak v horizontální, tak vertikální poloze.

Při výběru parního generátoru zvažte několik parametrů


Jestliže přemýšlíte nad koupí parního generátoru, zkuste brát v potaz několik zásadních parametrů. Měli byste se soustředit na způsob ohřevu vody v tomto přístroji, dále na velikost žehlící plochy, opomenout byste také neměli parní výkon, parní ráz ani tlak páry. Také by vás mělo zajímat, jak velkou nádobou parní generátor disponuje a jak dlouhý je jeho přívodní kabel, aby se vám s parním generátorem co nejpohodlněji žehlilo.

Medium-LIFESTYLE PICTURES_PRO EXPRESS VISION.jpg

Špičkou mezi parními generátory je Pro Express Vision od Tefalu, který vám při žehlení zajistí dokonalé výsledky. Tento nejlepší parní generátor na žehlení má nepřetržitý parní výkon až 180 g/minutu, parní ráz 750 g/minutu i pro ty nejodolnější záhyby a tlak páry až 9 barů. V jeho případě si navíc můžete nastavení páry a teploty sami zvolit, Tefal Pro Express Vision totiž disponuje celkem pěti programy. Jeho prostřednictvím můžete rychle a efektivně žehlit a napařovat horizontálně i vertikálně.

Jak vybrat žehličku s parním generátorem? Všímejte si dalších přídavných funkcí


Pokud řešíte, jak vybrat parní generátor, podstatné by pro vás měly být i některé přídavné funkce tohoto přístroje. Parní generátor  Pro Express Vision od Tefalu vás potěší například pohodlnou rukojetí, tichým režimem, funkcí automatického vypnutí, systémem zamykání pro přenášení, automatickým nastavením množství páry nebo anti drip systémem proti odkapávání, díky kterému nebude voda při žehlení a napařování kapat na vaše oblečení.

Parní generátor s vertikálním napařováním: Jak funguje?


Parní generátor Pro Express Vision je skvělý nejen na horizontální, ale i vertikální žehlení a napařování. Zajímá vás, co je to vůbec vertikální žehlení a jak jej můžete využít? Prostřednictvím vertikálního žehlení či napařování vyžehlíte své oblečení ve svislé poloze. Proud páry pod vysokým tlakem linoucí se z parního generátoru perfektně a během chvíle vyžehlí košile, halenky, šaty i obleky, které máte zavěšené na ramínku.

Medium-TE-GV9820-Pro express vision14475.jpg

K vertikálnímu žehlení zkrátka nepotřebujete žehlicí prkno. Tato funkce parního generátoru vám přijde vhod i tehdy, pokud spěcháte a potřebujete si co nejrychleji přežehlit zmačkané oblečení. Vertikální žehlení zaručí, že během několika sekund budete mít vyžehlené oblečení jako od profesionála.

Čištění parního generátoru probíhá jednoduše


Aby vám žehlení s parním generátorem stále zaručovalo perfektní výsledek, je důležité se o tento přístroj také správně starat. Jak probíhá čištění parního generátoru Tefal Pro Express Vision? Velmi jednoduše. Tento přístroj obsahuje vyjímatelný sběrač vodního kamene, který shromáždí až desetkrát více částic vodního kamene a zajistí tak snadnou údržbu a dlouhotrvající výkon. Na to, že je třeba vyjmout a vyčistit sběrač vodního kamene vás vždy upozorní kontrolka parního generátoru.


Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše