• Rady & Tipy
  • 8.6.2021

Jak vybrat rychlovarnou konvici?

tefal_FB_1200x675_TefalSenseCZ.png

Chcete si pořídit novou rychlovarnou konvici? V tom případě vám poradíme, podle čeho se při jejím výběru rozhodovat, aby vám dlouho sloužila a aby plnila vše, co od ní očekáváte. Na co konkrétně byste se tedy měli při výběru rychlovarné konvice zaměřit?

Před výběrem rychlovarné konvice si položte několik otázek

Rychlovarná konvice je úžasným pomocníkem do kuchyně, který představuje výraznou úsporu času. Za velmi krátkou dobu v ní uvaříte vodu na kávu či na čaj. Rychlovarná konvice vám přijde vhod také při klasickém vaření. A to nejen tehdy, pokud potřebujete zalít horkou vodou těstoviny nebo instantní polévku.

Zajímá vás, jak vybrat rychlovarnou konvici? V rozhodování vám v prvé řadě pomůže, když si předem položíte několik otázek:
Jaké množství vody a jak často budu v rychlovarné konvici vařit?
Záleží mi, aby byl na rychlovarnou konvici pěkný pohled a měla zajímavý design?
Chci, aby měla rychlovarná konvice také určité speciální funkce
Je pro mě důležité, aby měla rychlovarná konvice bezpečné používání?
Přeji si, aby mně rychlovarná konvice co nejdéle vydržela?

Co je při výběru rychlovarné konvice nejdůležitější? Její objem

Pokud se poohlížíte po nové rychlovarné konvici, v prvé řadě by vás měl zajímat její objem. Na tuzemském trhu můžete vybírat mezi konvicemi o objemu od 0,5 do 3 litrů. Konkrétní objem rychlovarné konvice by se měl odvíjet od počtu členů vaší domácnosti. Jestliže chcete jít zlatou střední cestou, zvolte objem 1,5 litru, kterým vyniká také rychlovarná konvice Sense od Tefalu.

Materiál rychlovarné konvice: Další nezbytné kritérium výběru

Proč je při výběru rychlovarné konvice důležité zohledňovat i to, z jakého materiálu je vyrobena? Materiál neovlivňuje pouze samotný vzhled tohoto kuchyňského spotřebiče, ale rovněž jeho funkce. Vybírat konkrétně můžete z rychlovarných konvic z plastu, skla, keramiky nebo nerezu.

Tip:
Jestliže se zamýšlíte nad tím, jak dobře vybrat rychlovarnou konvici, kromě materiálu se zaměřte také na její příkon. Čím vyšší má tento kuchyňský pomocník příkon, tím rychleji dokáže ohřát vodu.

Nezapomeňte ani na svou bezpečnost

Při používání rychlovarné konvice často dochází k nepříjemným nehodám. Abyste předešli popálení o horký spotřebič, při výběru konvice myslete také na svou bezpečnost. Tu nejvyšší bezpečnost celé vaší rodině zajistí rychlovarná konvice Tefal Sense. Vyniká totiž dvojitou stěnou, která i při ohřevu vody zůstává chladná na dotek. Tefal Sense tak zajišťuje zcela bezpečné a bezstarostné používání.

rychlovarna konvice Tefal Sense.png

Klasická, nebo chytrá konvice se speciálními funkcemi? Výběr je na vás

Co od nové rychlovarné konvice očekáváte? Chcete, abyste v ní pouze převařili vodu, anebo po ní požadujete ještě další speciální funkce? Ve druhém případě vám toho spoustu nabídne rychlovarná konvice Sense od Tefalu, která vám nabízí celkem 5 možností nastavení teploty, a to od 40 do 100 °C. Tato chytrá konvice zajistí, že si budete moci vychutnat svůj oblíbený horký nápoj při ideální teplotě.

Rychlovarná konvice Sence je rovněž vybavena minimalistickým digitálním displejem, který zobrazuje aktuální teplotu ohřívané vody. Konvice je dále vybavená chytrou funkcí udržování teploty po dobu 30 minut, díky které na vás vaše nápoje vždy počkají. Sense od Tefalu se dále pyšní automatickým otevíráním víka pro snadné plnění, automatickým vypnutím pro používání bez starostí nebo základnou, která je otočná o 360°.

Jak vyčistit rychlovarnou konvici

Aby vám rychlovarná konvice sloužila co nejdéle, měli byste se o ni náležitě starat. Jakým způsobem? Rychlovarnou konvici pravidelně odvápňujte. Pokud se totiž na topném tělese tohoto elektrospotřebiče usadí vodní kámen, vytvářené teplo se do ohřívané vody přenese pouze částečně. Vodní kámen navíc napomáhá vzniku rzi.

Z rychlovarné konvice Sense od Tefalu tedy pravidelně odstraňujte vodní kámen, a to alespoň jednou měsíčně. Pokud máte doma tvrdou vodu, rychlovarnou konvici odvápňujte častěji. Jak tedy odvápnit rychlovarnou konvici? Pomocí tekutého odvápňovače, který běžně zakoupíte v kamenných či internetových obchodech. Při jeho použití postupujte přesně podle návodu na obalu.

Odstranit vodní kámen z rychlovarné konvice můžete také pomocí kyseliny citronové. Jak na to? Rychlovarnou konvici naplňte z poloviny vodou, do které přidejte 30 až 50 gramů kyseliny citronové. Směs dejte v konvici přejít varem a pak ji nechte odstát. Po 10 minutách roztok i s vodním kamenem vylijte a následně ve varné konvici na dvakrát převařte obyčejnou vodu. Ve výsledku dosáhnete toho, že varná konvice bude dokonale čistá a bez vodního kamene.

A jakým způsobem byste měli vyčistit vnější část konvice? Jednoduše ji otřete čistým navlhčeným hadříkem, na který jste přidali několik kapek octa. Na tělo konvice nikdy nepoužívejte abrazivní výrobky nebo práškové přípravky, které by ji mohly nehezky poškrábat.

Víte, že?
Rychlovarná konvice Tefal Sense obsahuje vyjímatelný filtr na vodní kámen, který usnadňuje čištění konvice a zároveň přispívá k tomu, aby byla převařená voda čistší. Tento filtr z konvice jednoduše vyjměte, očistěte pomocí kartáče a pak ponořte do slabého roztoku kyseliny citronové či octu.

Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše