• Rady & Tipy
  • 15.7.2021

Jak vybrat ten nejlepší elektrický gril?

tefal_FB_07_1200x675_optigrillCZ.png

Vybíráte elektrický gril? V tom případě vám poradíme, podle čeho se rozhodovat při nákupu. Kvalitní elektrický gril vám bude dlouho sloužit a také bude plnit vše, co od něj očekáváte. A věřte, že kvalitní gril se od levnějšího liší hodně.

Podle čeho se rozhodovat při výběru elektrického grilu


Přemýšlíte nad tím, jak nejlépe vybrat elektrický kontaktní gril? Při jeho výběru se řiďte hned několika kritérii. V prvé řadě vybírejte elektrický gril, který má kvalitní grilovací rošty. Velmi tedy záleží na materiálu grilovací plochy, z něhož vám nejlépe poslouží rošty s nepřilnavým povrchem. Dále by vás měl zajímat příkon domácího elektrického grilu (v rozmezí 1500 až 3000 W), možnost regulace teploty grilování nebo také přítomnost časovače či odkapávací nádoby. Kvalitní elektrický kontaktní gril by měl disponovat rovněž vyjímatelným grilovacím roštem nebo odkládací plochou.

Dokonalé grilování vám nabízí Tefal Optigrill Elite XL. Tento elektrický gril s kombinovanou grilovací plochou s nepřilnavým povrchem vyniká nejen regulací teploty, tepelnou pojistkou, časovačem, odkapávací nádobou či vyjímatelnými grilovacími rošty. V rámci pohodového domácího grilování toho dokáže ještě víc.

Podle čeho se rozhodovat při výběru elektrického grilu.png

Výhody elektrického grilu od Tefalu: Jednoduché grilování s perfektním výsledkem


Jaké jsou hlavní výhody domácího elektrického grilu Tefal Optigrill Elite XL oproti klasickému grilu na dřevěné uhlí? Chutné pokrmy si na něm připravíte i bez stoupajícího kouře, který by třeba na takovém balkonu mohl obtěžovat sousedy žijící v bytě nad vámi. Jelikož je elektrický gril bezpečný, můžete na něm grilovat také doma. Absence kouře se však rozhodně neprojeví na výsledné chuti grilovaných pokrmů.


Tefal Optigrill Elite XL má však řadu dalších výhod. Jelikož disponuje XL nepřilnavými deskami o rozměrech 40 x 20 cm, připravíte na něm grilované dobroty až pro 8 lidí. Proto by neměl chybět na žádné grilovací párty. Navíc na tomto grilu připravíte steak či jinou grilovanou delikatesu každému vašemu hostu přímo na míru.


Srdcem Optigrillu Elite XL je totiž chytrý intuitivní grilovací asistent, který vás krok za krokem dovede k dokonale ugrilovanému masu, ať už jej budete chtít krvavé nebo středně či dobře propečené. U domácího elektrického grilu od Tefalu oceníte také funkci prudkého opékání, jehož výsledkem budou kousky masa s ogrilovanými proužky křupavé navenek a měkké uvnitř. Optigrill Elite XL má 16 automatických programů, díky nimž perfektně ugrilujete nejen maso a ryby, ale i burgery, zeleninu a klobásy. A to vše bez nutnosti konstantního hlídání, jestli už je pokrm hotový.

Digital-GC760D OptiGrill Elite XL Veggie Programm Grillido quer.png
Tip: Nevíte, co na domácím elektrickém grilu připravit tentokrát? Tefal Optigrill Elite XL disponuje přiloženou knihou receptů, ve které najdete spoustu inspirace. Nestačí vám přiložené recepty? Inspirujte se velkou zásobou receptů na Tefal blogu!

Domácí elektrický gril můžete s přehledem použít doma i na balkoně


Ne každý z nás má tolerantní sousedy nebo zahradu, kde by mohl na klasickém grilu na dřevěné uhlí grilovat od rána do večera. Právě proto je tu elektrický gril, jehož používání je bezpečné a který při grilování nikoho neobtěžuje kouřem. Kde všude se tedy hodí elektrický gril použít?


Domácí elektrický gril lze s přehledem používat na balkonu či terase. Něco dobrého si můžete na elektrickém grilu připravit i v uzavřených místnostech, a to třeba doma na kuchyňské lince či jídelním stole, a to i bez odtahu do digestoře.

Tipy, jak čistit elektrický gril


Aby vám elektrický gril sloužil co nejdéle, měli byste se o něj také náležitě starat. Jak a čím tedy čistit domácí elektrický gril? Než se dáte do čištění, v prvé řadě se ujistěte, zda je odpojený z elektrické sítě. Grilovací rošty poté čistěte ještě za tepla (po částečném vychladnutí), abyste z nich co nejsnadněji dostali mastnotu a případné zbytky jídla.

Elektrický gril můžete čistit hned několika způsoby. V případě Tefal Optigrill Elite XL je však pro vás čištění elektrického grilu velmi snadnou záležitostí. Tento gril má totiž chytrý design s odkapávací miskou na šťávu a odnímatelnými grilovacími rošty, které tedy můžete jednoduše vyjmout a jednoduše vložit do myčky na nádobí.

Nemá váš domácí gril odnímatelné grilovací rošty? Do vlažné vody přidejte několik kapek klasického octa. Do této směsi namočte houbičku na nádobí, kterou pečlivě umyjte grilovací rošty. Na vyčištění elektrického grilu zkuste použít také speciální čistič na grily, který je k dostání v kamenných či internetových obchodech s drogerií. Pomocí houbičky tento čistič naneste na grilovací rošty, nechte několik minut působit a poté očistěte vodou.

Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše