• Rady & Tipy
  • 5.6.2023

Jak vybrat vhodný gril na balkon

5 (1x)
Jak vybrat vhodný gril na balkon  - header 92.png

Poradíme vám s výběrem grilu na balkon. Zjistíte, jaké atributy byste neměli opomenout při výběru a který typ grilu je pro vás ten nejvhodnější. Také vám dáme tipy na to, jaká pravidla při grilování na balkoně dodržovat.

Může se grilovat na balkoně? Poradíme, za jakých podmínek 

Grilování na balkoně představuje skvělý způsob, jak si užít grilované pochoutky a letní pohodu přímo ve svém bytě. Gril na balkoně patří k oblíbené výbavě řady rodin, ovšem při tomto jedinečném grilování s výhledem je třeba dodržovat určité bezpečnostní zásady. 

Pokud vás zajímá, zda se může grilovat na balkoně, zákon tuto činnost nezakazuje. V Občanském zákoníku však najdete mimo jiné napsáno, že vlastník bytové jednotky nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat své sousedy kouřem, parami, pachy, prachem, popelem a tak dále. S ohledem na tuto skutečnost je proto velmi podstatné, jaký typ grilu na balkon si vyberete. Právě grilům vhodným na balkón se věnujeme v tomto článku. 

I s malým grilem na balkon může být potíž. Kde se nesmí grilovat? 

I když je grilování na balkoně zákonem povoleno, je tu jedno zásadní ALE, které souvisí s domovním řádem ve vašem bytovém domě. Pokud totiž máte v domovním řádu zakotveno, že nesmíte čímkoliv obtěžovat sousedy, mějte se na pozoru. Kouř, dým a pachy pokrmů při grilování už mohou některé vaše sousedy skutečně obtěžovat a vaše grilování na balkoně tak může být v ohrožení. 

Jakým způsobem grilovat v bytě? Vsaďte na elektrický gril 

Sháníte-li bezkouřový gril na balkon, řešením pro vás je elektrický gril. Jedná se totiž o ten nejlepší a nejbezpečnější způsob, jak grilovat v bytě. Elektrické grily jsou ideální možností pro bytové jednotky proto, že neprodukují štiplavý kouř či dým, popel ani prach a vy tak budete při tomto typu grilování na balkoně obtěžovat své sousedy co nejméně. 

Při použití elektrického grilu na balkon dbejte vždy na jeho správné umístění. Položte jej na stabilní a pevný povrch, kde mu nehrozí žádné převrácení. Tento gril mějte také v dostupné vzdálenosti od elektrické zásuvky. Případně si můžete pomoci prodlužovacím kabelem. 

Rozhodnout se přitom můžete jak pro malý gril na balkon, tak pro rodinný elektrický gril na balkon. S těmito typy grilů si užijete bezpečné grilování s výhledem. V případě nepřízně počasí si na nich můžete něco dobrého připravit i v uzavřených místnostech, třeba na kuchyňské lince nebo na jídelním stole.

Bezpečné grily na balkón: Jak vybrat ten správný?

Pokud hledáte grily vhodné na balkon, perfektní řešení představuje inteligentní elektrický gril Tefal Optigrill Elite XL. Chutné grilované pochoutky na něm připravíte i bez stoupajícího kouře, ovšem tuto skutečnost ani nezaznamenáte na výsledné chuti připravených pokrmů. Tento elektrický gril oceníte i tehdy, pokud si chcete užít dokonalé rodinné grilování na balkoně. 

Tefal Optigrill Elite XL totiž vyniká XL kapacitou, díky čemuž si na něm naráz připravíte grilované pokrmy až pro osm osob. Tento gril na balkon by tak neměl rozhodně chybět v základním vybavení každé rodiny, hodí se i na příjemné posezení společně s přáteli. 

Tefal Optigrill Elite XL má automatické programy. Nemusíte na něj dohlížet 

Bezkouřový gril na balkon Tefal Optigrill Elite XL si budete pochvalovat i s ohledem na jeho jedinečné funkce, díky kterým bude vaše grilování na balkoně skutečně bezpečné. Tento elektrický gril totiž zahrnuje 16 automatických programů, s jejichž využitím skvěle ugrilujete maso, klobásy, burgery či zeleninu bez nutnosti hlídání. 

Kromě automatických programů můžete na Optigrillu Elite XL připravovat grilované pokrmy i díky chytrým funkcím intuitivního grilovacího asistenta, který vás krok za krokem dovede k dokonale ugrilovanému masu. S využitím grilovacího asistenta tak připravíte třeba takový steak každému na míru, ať už má být krvavý, středně, nebo dobře propečený. Patentovaná inteligentní technologie OptiGrill se automaticky přizpůsobí tloušťce a množství masa pro profesionální výsledky. 

Díky grilování na balkóně si můžete vychutnat dobré jídlo a pohodovou atmosféru přímo ve svém bytě. Správný výběr grilu na balkon je v tomto případě opravdu zásadní. Pokud se rozhodnete pro elektrický gril, dodržíte tím doporučená bezpečnostní opatření a zároveň nebudete štiplavým dýmem obtěžovat své sousedy. 

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše