• Rady & Tipy
  • 13.9.2023

Jaký outfit nejen pro návrat do školy

5 (1x)
Jaký outfit nejen pro návrat do školy  - header 109.png

Inspirujte se oldschoolovými i moderními outfity pro nejrůznější školní akce nebo obory. Poradíme vám rovněž, jakým způsobem vdechnete svěží styl prakticky jakémukoliv oblečení.

Vhodné oblečení do školy? Přinášíme inspiraci na outfity

Návrat do školních lavic představuje pro školáky a studenty významnou událost, na kterou je třeba se po všech směrech připravit. Výjimkou tedy není ani výběr outfitů pro různé školní příležitosti. Jaké oblečení je tedy vhodné do školy? Přinášíme vám inspiraci na běžné oblečení do školy i tipy na outfity na výjimečné události, k nimž patří 1. září, předávání vysvědčení, návštěva divadla nebo přijímací zkoušky.

Dětské oblečení do školy na běžné nošení: Zásadní je pohodlnost a stylovost

Jestliže vybíráte oblečení do školy na běžné nošení pro svého školáka, myslete v prvé řadě na pohodlnost a stylovost. Co oblečete svému dítěti do školy, samozřejmě záleží také na počasí a konkrétním ročním období. Jak chlapecké, tak dívčí oblečení do školy by kromě pohodlnosti nemělo rovněž nikterak omezovat v pohybu.

Jak má jít dítě oblečené do školy? Vhodné oblečení do školy na běžné nošení by mělo být čisté, neroztrhané a velikostně odpovídající. Pro děti jsou ideální džíny, látkové kalhoty, trička s krátkým a dlouhým rukávem, košile, svetry a mikiny. Dívčí oblečení do školy může rovněž zahrnovat legíny, šaty, sukně nebo halenky. 

Vsaďte na oblečení do školy v neutrálních i výrazných barvách, které se mezi sebou bude dobře kombinovat. Děti přitom milují jak oblečení s potiskem a výšivkami, tak oblečení bez jakéhokoliv zdobení. Důležitý je také materiál těchto oufitů, který by měl být opravdu kvalitní. Ideálním materiálem pro děti je bavlna, eko bavlna, len nebo bavlna s minimální příměsí umělých materiálů. 

Jak se připravit na slavnostní dny? Tipy na vhodné outfity

Kromě oblečení na běžné nošení připravte svým dětem také slavnostnější outfity, ke kterým patří v prvé řadě oblečení do školy na prvního září. Dívky si v tento den mohou obléci například šaty s punčochami nebo halenku se sukní a punčochami. Také pro chlapce se první školní den hodí elegantní a slušivé oblečení, které vyniká jednoduchostí. Ideální volbou chlapeckého oblečení do školy na 1. září je například košile zkombinovaná s jednobarevnými kalhotami.

Elegantní typ dětského oblečení do školy je vhodný také u příležitosti předávání vysvědčení v pololetí nebo na konci školního roku. A co oblečení do divadla se školou? Pro své dítě zvolte společenský oděv, který se hodí rovněž na přijímací zkoušky na osmileté gymnázium nebo střední školu. Dívky si mohou obléknout například společenské šaty nebo blůzu a sukni, chlapci pak společenské kalhoty s košilí, které pak lze doplnit sakem a případně motýlkem nebo kravatou. 

Nejen kuchařské oblečení do školy 

Studentům, kteří se věnují speciálním oborům, jako je kuchař, cukrář, číšník nebo třeba zdravotník, je třeba pravidelně prát a žehlit jejich odpovídající oborové oblečení. Takové kuchařské oblečení do školy, jako je například dětská kuchyňská zástěra, využijí rovněž školáci na prvním i druhém stupni ZŠ. 

Oblečení do školy může být dokonalé během chvilky. Díky napařovači oděvů

Jistě budete souhlasit s tím, že vypravování dětí do školy je hektickým procesem. I když jste jim s předstihem nachystali vhodný outfit pro konkrétní příležitost a den předem jej dokonce důkladně vyžehlili, může se na něm ráno nečekaně objevit záhyb nebo pomačkání. Této nedokonalosti se během chvilky účinně zbavíte díky ručnímu napařovači oděvů Tefal Pure POP, který má výstup páry až 20 g/min.

Tuto šikovnou vychytávku oceníte i tehdy, když svého potomka vypravujete do školy na poslední chvíli a také mu na poslední chvíli chystáte oblečení. Právě ruční napařovač oděvů Tefal Pure POP vyžehlí i pomačkané dětské oblečení za minimum času, a to bez nutnosti použití žehlicího prkna. 

Použití ručního napařovače oděvů Tefal Pure POP je velmi snadné. Oblečení do školy, které chcete pomocí ručního napařovače vyžehlit, jednoduše zavěste na ramínko, napařovač naplňte vodou, zapněte a poté s ním daný oděv postupně přejíždějte po celé délce odshora dolů (v jedné ruce mějte napařovač, druhou rukou pak oděv zavěšený na ramínku natáhněte ve spodní části směrem dolů). Pára tímto způsobem vyhladí pomačkání i záhyby a dětské oblečení bude ve výsledku jeho ze škatulky. 

Tefal Pure POP si s dětským oblečením poradí snadno, rychle a s perfektním výsledkem. Tento ruční napařovač oděvů využívající zcela přírodní parní výkon je přitom vhodný pro všechny druhy textilií od bavlny až po syntetické látky. 

Návrat do školy je velkou výzvou, i co se výběru vhodných outfitů týče. Oblečení do školy by mělo být nejen pohodlné, stylové a přizpůsobené konkrétní situaci, ale také bez jakýkoliv záhybů a pomačkání. Nezapomeňte také, že vaše dítě by se mělo ve vybraném outfitu cítit dobře a sebevědomě, jedině tak si čas strávený ve škole rozhodně užije.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše