• Večeře
  • 29.7.2024

Japonské kuřecí špízy Yakitori - Tefal Ingenio

Kuřecí špízy Yakitori.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 10 cl mirin
  • 10 cl sladké sójové omáčky
  • 6 cl rýžového octa
  • 450 g kuřecích prsou
  • Dřevěné špejle 12 x 12 cm
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sezamových semínek

KROK 1: Nalijte mirin, sójovou omáčku a ocet do hrnce. Vařte, dokud nezískáte sirupovou tekutinu.

KROK 2: Kuřecí prsa nakrájejte na 1,5 cm kostky. Na každou špejli napíchněte 5 kuřecích kostek. Umístěte špejle naplocho do nádoby a zalijte je polovinou omáčky. Nechte 4 hodiny marinovat v lednici.

KROK 3: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.

KROK 4: Špízy grilujte a často otáčejte, dokud nebudou propečené (5 až 6 minut). Kuřecí špízy yakitori potřete zbylou omáčkou.

KROK 5: Ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou a posypte sezamovými semínky.

TIP: Špízy Yakitori pocházejí z Japonska, kde jsou tradičním pokrmem izakaya, skládajícím se z malých kousků kuřete grilovaného na bambusových špejlích. Podávejte yakitori s nakrájenou okurkou, zázvorovou rýží nebo nudlemi hibachi. Nejlepších výsledků dosáhnete, když yakitori marinujete 12 hodin v lednici.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše