KROK 1: Nalijte mirin, sójovou omáčku a ocet do hrnce. Vařte, dokud nezískáte sirupovou tekutinu.
KROK 2: Kuřecí prsa nakrájejte na 1,5 cm kostky. Na každou špejli napíchněte 5 kuřecích kostek. Umístěte špejle naplocho do nádoby a zalijte je polovinou omáčky. Nechte 4 hodiny marinovat v lednici.
KROK 3: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.
KROK 4: Špízy grilujte a často otáčejte, dokud nebudou propečené (5 až 6 minut). Kuřecí špízy yakitori potřete zbylou omáčkou.
KROK 5: Ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou a posypte sezamovými semínky.
TIP: Špízy Yakitori pocházejí z Japonska, kde jsou tradičním pokrmem izakaya, skládajícím se z malých kousků kuřete grilovaného na bambusových špejlích. Podávejte yakitori s nakrájenou okurkou, zázvorovou rýží nebo nudlemi hibachi. Nejlepších výsledků dosáhnete, když yakitori marinujete 12 hodin v lednici.
Doporučené produkty