• Rady & Tipy
  • 18.3.2021

Jednoduché recepty pro tyčový mixér

tefal_FB_1200x628_InfinyForce_CZ.png

Máte chuť na krémovou polévku, dokonale hladkou a nadýchanou bramborovou kaši nebo smoothie? V tom případě potřebujete mít po ruce tyčový mixér, který patří k všestranným kuchyňským pomocníkům. Abyste při vaření dosáhli skutečně dokonalých výsledků, poradíme vám, jak vybrat nejlepší tyčový mixér, který udělá většinu práce za vás. Také vám dáme tipy na to, jaké recepty můžete s pomocí tyčového mixéru připravit.

Výběr tyčového mixéru: Nejdůležitější je rychlost a síla

Máte v plánu, že si pořídíte nový tyčový mixér? V tom případě byste měli s předstihem vědět, podle čeho byste jej měli vybírat. Jedině tak si pořídíte perfektní kuchyňský nástroj, který budete pravidelně používat na spoustu receptů. Od přípravy polévek a omáček přes pyré a smoothie až po majonézu nebo dip.


K čemu tyčový mixér, nebo chcete-li ponorný mixér, slouží? Dokáže do hladka vymixovat polévky a omáčky, vyšlehat smetanu nebo nasekat cibuli, ořechy nebo bylinky. A to přesně do konzistence, do které potřebujete. Aby vše tyčový mixér zvládl na sto procent, právě proto jej v prvé řadě vybírejte s ohledem na jeho rychlost a sílu.

Dokonalé výsledky i u nejtvrdších surovin zajistí ponorný mixér Infiny Force Pro 5v1 díky technologii Powelix Life. Dosahuje vysokého výkon 1200 W. Tento šikovný kuchyňský pomocník, který vám skvěle padne do ruky, má navíc tlačítko, pomocí kterého můžete upravovat rychlost mixování.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life.jpg
Tyčový mixér s příslušenstvím se vyrovná kuchyňskému robotu

Chcete-li do své kuchyně ten nejlepší tyčový mixér, pořiďte si tento kuchyňský elektrospotřebič rovnou s celým příslušenstvím. Také ponorný mixér Infiny Force Pro 5v1 je vybavený sekáčkem, šlehací metlou, nástavcem na pyré a ochrannými nádobami. Díky svému bohatému příslušenství se s přehledem vyrovná kuchyňskému robotu.


Tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vyniká také vysoce výkonnými noži s titanovým povrchem Powelix Life, které mají výjimečně dlouhou životnost. Právě proto vám tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vydrží ve srovnání s ostatními tyčovými mixéry až dvakrát déle.

Recepty pro tyčový mixér

Receptů, které si můžete připravit za asistence tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 je nekonečně mnoho. Ať už jde o lahodné domácí polévky a omáčky, pyré, pesto, salsu, smoothie nebo majonézu. Pro inspiraci vám přinášíme několik receptů, které díky tyčovému mixéru Infiny Force Pro 5v1 zvládnete levou zadní.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 2.jpg

Domácí majonéza tyčovým mixérem je snadná záležitost

Dali byste si domácí majonézu, která skvěle chutná? S pomocí tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 ji zvládnete udělat během chvíle a poté ji můžete okamžitě servírovat. Co vše budete pro přípravu nejlepší domácí majonézy tyčovým mixérem potřebovat vám poradíme v dnešním receptu:


●  2 žloutky

●  150 ml slunečnicového nebo řepkového oleje

●  1 lžíci dijonské hořčice

●  šťávu z poloviny citronu,

●  pepř a sůl na dochucení

Výroba domácí majonézy pomocí tyčového mixéru je velmi jednoduchá záležitost. Jak na to? Připravte si tyčový mixér a vysokou mixovací nádobu válcovitého tvaru. Do této nádoby dejte žloutky, olej, hořčici a citronovou šťávu. Následně do mixovací nádoby vložte tyčový mixér (Buď s mixovacím nástavcem, nebo nástavcem na šlehání.), který zapnete na nejvyšší výkon a pomalu s ním pohybujte směrem vzhůru. Během několika desítek sekund budete mít hotovou výbornou majonézu, kterou ještě na závěr dle chuti osolte a opepřete.

S tyčovým mixérem zvládnete i smoothie

Smoothie tyčovým mixérem připravíte z libovolného ovoce či zeleniny. Podstatné je, aby ingredience, které si zvolíte, nezabíraly více než tři čtvrtiny výšky mixovací nádoby. V momentě, kdy vybrané ingredience na smoothie vložíte do nádoby, začněte ponorným mixérem mixovat na nejnižší rychlost. Tuto rychlost postupně navyšujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence smoothie.

Z jakých ingrediencí si můžete smoothie tyčovým mixérem konkrétně připravit? Například z hrnku čerstvých jahod, 150 ml mléka a lžičky medu. Chutnat vám bude i smoothie z 1 banánu, 1 kiwi, lžičky chia semínek a 100 ml mandlového mléka. Vyzkoušejte rovněž smoothie z 1 hrsti čerstvých špenátových listů, 1 menšího jablka, 1 poloviny pomeranče, 4 růžiček brokolice a 1 poloviny mrkve, které můžete případně naředit vodou.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 3.jpg

Krémová polévka z červené čočky: Nejlepší díky tyčovému mixéru

Máte chuť na krémovou polévku? Můžete si ji dopřát právě díky tyčovému mixéru Infiny Force Pro 5v1. Vyzkoušejte například krémovou polévku z červené čočky. Co vše na její přípravu potřebujete?


●  125 g červené čočky

●  1 střední cibuli

●  2 stroužky česneku

●  200 ml kokosového mléka

●  400 ml vody

●  1 cm oloupaného zázvoru

●  0,5 lžičky kari

●  sůl a pepř na dochucení

●  1 lžíci slunečnicového oleje

Na slunečnicovém oleji nejprve osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na proužky nakrájený zázvor. Následně přidejte kari. Ke směsi přesypte červenou čočku a zalijte 400 mililitry vody. Až se červená čočka uvaří, polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem na hladký krém. Poté do ní přidejte kokosové mléko a dle chuti osolte a opepřete.

Na bramborovou kaši použijte tyčový mixér s nástavcem na pyré

Jak na dokonalou bramborovou kaši? Připravíte ji pomocí tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1, u kterého použijete jako nástavec na pyré. Je potřeba brambory “rozmačkat”, aby se uvolnil škrob a následně se vše krásně spojilo mlékem a máslem. Bramborovou kaši máte pomocí tyčového mixéru hotovou během několika sekund. Stačí, když uvařené brambory osolíte, přidáte do nich několik plátků másla a zalijete je vlažným mlékem. Vznikne vám bramborová kaše, která bude dokonale hladká a nadýchaná. Budete-li chtít, aby byla bramborová kaše řidší, přidejte do ní více mléka.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 4 bramborova kaše.jpg

Šlehačka tyčovým mixérem Infiny Force Pro 5v1: Výsledek je dokonalý

Tento tyčový mixér od Tefalu zvládne během chvíle i vynikající šlehačku. Jak ji správně připravit? V tomto případě opět použijte šlehací metlu. Aby vám vznikla dokonalá šlehačka, je důležité, abyste použili kvalitní smetanu na šlehání, která bude mít minimální podíl tuku 33 procent.


Tyčovým mixérem Infiny Force Pro 5v1 šlehejte nejprve smetanu ve vysoké mixovací nádobě pozvolna. Až smetana zhoustne, tak zapněte mixér na maximum. Když smetanu vyšleháte takřka dopevna, otáčky snižte a šlehačku pečlivě došlehejte.

Pyré s tyčovým mixérem? Díky speciálnímu nástavci na pyré

Víte, že mixér Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu obsahuje také speciální nástavec na pyré? Tento nástavec využívá metodu protlačování, nikoliv sekání. Právě proto mixér Infiny Force Pro 5v1 opatřený nástavcem na pyré využijete k přípravě ovocných či zeleninových pyré nebo dětské stravy. Dali byste si například jablečné pyré? Potřebujete na něj následující ingredience.


●  4 jablka

●  3 lžíce javorového sirupu

●  špetku soli

Jablka oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit do vody se špetkou soli. Jablka vařte do změknutí zhruba 15 minut, poté je odstavte. Jablka následně rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré, které dochuťte javorovým sirupem. Jablečné pyré servírujte ještě za horka do malých mističek. Posypte jej skořicí a ozdobte plátky čerstvých jablek.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 5 pyre.jpg

Doporučené produkty








Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše