• Večeře
  • 6.12.2021

Kapr na bílém víně, kyselé brambory na jehličí, marinovaná domácí zelenina, pečená skořice - vánoční recept od šéfkuchaře Martina Kolníka #tefalvanocnimenu

Kapr na bilem vine18.jpg
Počet osob
Počet osob
0
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 2 filety kapra
  • 150 ml bílého vína
  • 6 předvařených brambůrek
  • 3 větvičky jehličí
  • Domácí marinovaná zelenina
  • 4 celé skořice
  • Sůl
  • Pepř
  • 5 stroužků česneku
  • 1 citron
  • Olej
  • Nové koření
  • Celý pepř
  • Ocet

Kapra si očistíme a nakrájíme na podkovičky (my máme filety).
Filety opečeme v Cook4me+ na programu ryby a mořské plody, podlijeme bílým vínem a připravíme v páře po dobu 4 minut.
Přidáme sůl, pepř, citron, česnek a dusíme.
Předvařené brambůrky si nakrájíme na půlky, přivážeme na větvičky jehličí a opečeme v Cook4me+ (režim manuální nastavení, klasické vaření, opékání) po dobu 3 minut.
Po opečení dochutíme solí a přidáme ocet.
Zeleninu použijeme domácí nakládanou/marinovanou, je na každém, jakou si zvolí.
Postup na marinovanou zeleninu mám takový, že si očistím zeleninu, vložím do sklenice a zaleju před vařením octem s vodou, solí, novým kořením, černým pepřem a nechám odstát.
Ideálně minimálně týden, takto nechat v nálevu naloženou.
Skořici rozmixujeme na prach v Mastechef Grande (mixovací nádoba s noži)


Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše