• Večeře
  • 26.1.2023

Korejské vegetariánské hamburgery - valentýnský recept na Tefal pánev

Korejské vegetariánské hamburgery - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 1 zarovnaná lžička pasty gochujang
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 4 zeleninové karbanátky
  • 4 burgerové housky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Pepř
  • 150 g listového špenátu
  • 50 g smažené cibule

V misce smíchejte gochujangovou pastu a majonézu a odložte stranou.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku s medem.

Zahřejte Tefal pánev Unlimited na středním plameni a před přidáním ingrediencí počkejte, dokud Thermo-Spot úplně nezčervená.

Na pánev nalijte 1 lžíci oleje a opékejte zeleninové karbanátky 4 minuty z každé strany a přitom je stěrkou jemně zplošťujte. Po usmažení přelijte karbanátky směsí sójové omáčky a medu a dobře je ve směsi obalte.

Housky opečte v toustovači nebo pod grilem v troubě.

V malé misce smíchejte cukr, sůl, pepř a zbytek olivového oleje. Přidejte špenát a dobře promíchejte.

Spodní polovinu housek potřete trochou pikantní majonézy. Špenát rozdělte mezi housky a na každý položte zeleninový karbanátek. Posypte osmaženou cibulkou a přikryjte druhou polovinou housky.

Můžete podávat s chipsy nebo batáty.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše