• Večeře
  • 2.10.2022

Kořeněný rýžový nákyp - podzimní a halloweenský recept pro stolní mixér Perfectmix Cook

Kořeněný rýžový nákyp.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
36 min

Suroviny

  • 500 ml kokosového mléka
  • 160 g kulaté hnědé rýže
  • 1 jablko
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 1 hřebíček
  • 1 špetka soli
  • 20 g rozinek
  • 30 g drcených pistácií
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, atd.)

Postup:

Do mísy mixéru nalijte kokosové mléko, přidejte rýži, koření a sůl.

Zavřete víko a nastavte mixování na rychlost 2 na 10 sekund.

Spusťte program.

Poté nastavte program „Hustá polévka“ na 30 minut.

Spusťte program.

Jablko oloupejte a zbavte semínek a poté nakrájejte na malé kostičky.

Na pánvi karamelizujte kousky jablka s javorovým sirupem po dobu 8 minut a občas promíchejte.

Do mísy mixéru přidejte karamelizovaná jablka, 250 ml rostlinného mléka a rozinky.

Zavřete víko a nastavte ohřívání na 90 °C na 5 minut.

Spusťte program.

Poté nastavte mixování na rychlost 1 na 10 sekund.

Spusťte program.

Podávejte v malých zapékacích formičkách posypané pistáciemi.

Podávejte teplé nebo studené.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše