• Večeře
  • 23.1.2022

Krevety na česnekovém másle - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-17.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 500 g čerstvé krevety
  • 0.7 L voda
  • 5 stroužky česnek
  • 30 g šalotka
  • 10 g čerstvá plocholistá petržel
  • 150 g máslo
  • 50 ml rybí vývar
  • 50 ml citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Rybí vývar můžete nahradit kuřecím vývarem.

Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.

Do vnitřního napařovacího košíku vložte 500 g syrových krevet (vyloupaných a zbavených střívka). Vnitřní napařovací košík s krevetami umístěte do mísy kuchyňského robota.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Vyjměte vnitřní napařovací košík a krevety dejte stranou.

Vyprázdněte vodu z mísy kuchyňského robotu a vložte do ní 5 stroužků česneku, 30 g šalotky nakrájené na kousky a 10 g plocholisté petrželky (pouze listy).

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Stěrkou setřete stěny mísy.

Přidejte 150 g másla, 50 ml rybího vývaru, 50 ml citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Krevety a omáčku dejte do hlubokého talíře.

Podávejte teplé jako aperitiv nebo s těstovinami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše