Sýr gruyère můžete nahradit sýrem comté nebo parmezánem.
Hladkolistou petrželku můžete nahradit pažitkou.
Do varné nádoby robota nalijte 500 ml vody.
Květák omyjte a nakrájejte na růžičky.
Pórek omyjte a nakrájejte na plátky.
Do vnitřního parního koše vložte 250 g květáku a 100 g pórku.
Parní koš vložte do mísy.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Po uvaření vylijte z mísy vodu a přidejte uvařenou zeleninu.
Přidejte 70 g nastrouhaného sýra gruyère, 1 vejce, 45 g strouhanky, 7 g nasekané hladkolisté petrželky, špetku soli, pepře a uzené papriky.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Předehřejte troubu na 180 °C.
Navlhčete si ruce vodou a ze směsi vytvarujte krokety.
Potřete je olivovým olejem a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte 25 minut při 180 °C.
Podávejte teplé.
Doporučené produkty