• Večeře
  • 16.1.2022

Krokety s rýží a hříbky - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

2-31.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 400 g rýže Arborio
  • 30 g sušené hříbky
  • 170 g cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 150 ml bílé víno
  • 500 ml hovězí vývar
  • 50 ml olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na smažení kroket:

  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • slunečnicový olej

Oloupejte a nasekejte 2 stroužky česneku a 170 g cibule a vložte je do mísy robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Pomocí stěrky shrňte všechny ingredience doprostřed.

Nasaďte mixovací nástavec a přidejte 50 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 400 g rýže Arborio a 150 ml bílého vína.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 500 ml hovězího vývaru a 30 g hříbků nakrájených nadrobno.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Po skončení programu přendejte rýži na talíř a nechte ji vychladnout.

Po vychladnutí ze směsi vytvořte malé kuličky po 40 g.

Obalte je v mouce, vejcích a strouhance.

Osmažte na slunečnicovém oleji.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.