Tyto kuličky si můžete vychutnat jako předkrm nebo je podávat na těstovinách s omáčkou jako hlavní jídlo.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a dejte je stranou.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo.
Česnek oloupejte.
Pro přípravu omáčky vložte do mísy robota 40 g kaparů, 60 g zelených oliv bez pecek, 60 g cibule a 3 stroužky česneku.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
V míse robota nechte 2 polévkové lžíce směsi.
Zbytek přendejte do jiné nádoby a dejte stranou.
Přidejte 120 ml suchého bílého vína, 85 g třtinového cukru, 45 ml olivového oleje, 60 ml červeného vinného octa a 1 bobkový list.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Znovu stiskněte tlačítko "Start".
Omáčku přendejte do jiné nádoby a udržujte ji v teple.
Mísu robota opláchněte.
Předehřejte troubu na 210 °C.
Pro přípravu kuliček vložte do mísy robota 420 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Stěny mísy oškrábněte stěrkou.
Přidejte zbytek odložené olivové směsi, 50 g strouhanky, 5 g čerstvé petrželky, 1 polévkovou lžíci sušeného oregana, 1,5 čajové lžičky soli, půl čajové lžičky pepře a špetku chilli.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Směs přendejte do velké mísy. Nabírejte malé kousky a zpracovávejte je v dlaních tak, abyste vytvořili kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Část odložené omáčky dejte do mističky a pomocí mašlovačky jí kuličky potřete.
Pečte 10 minut při 210 °C.
Kuličky znovu potřete omáčkou.
Pečte při 210 °C dalších 10 minut.
Horké kuličky podávejte s koktejlovými párátky a omáčkou.
Doporučené produkty