• Večeře
  • 9.6.2022

Kuřecí špíz s nakládanou zeleninou a omáčkou z grilované cibule - recept od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny na grilu Tefal Optigrill Elite

TEFAL_Optigrill Elite_Kureci spiz 4-OS.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

Špízy:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 g nakládaných cibulek v oleji
  • 50 g černých oliv bez pecek
  • 50 g nakládaných paprik v oleji
  • Lžička římského kmínu
  • Lžička kurkumy
  • Lžička sladké papriky
  • Sůl

Omáčka:

  • Lžíce cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 30 ml olivového oleje
  • 200 g cibule
  • 30 ml oleje
  • 150 ml vody
  • Snítka tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl

Cibuli nakrájíme na plátky a promícháme s olejem.

Vložíme do Tefal Optigrillu Elite na prudké opékání – program lilek a opečeme dotmava.

Poté vyjmeme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme sekaný česnek, sůl, tymián a pepř.

Přivedeme k varu.

Rozmixujeme a necháme redukovat na medovou konzistenci.

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky.

Koření, sůl, cukr, citrónovou šťávu a olej rozmícháme.

V marinádě dobře promícháme maso a necháme odležet.

Na špíz napichujeme střídavě maso a zeleninu s olivami.

Vložíme do Optigrillu Elite na program kuře a pečeme.