• Večeře
  • 9.6.2022

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem - recept od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny na grilu Tefal Optigrill Elite

Kureci_supreme_s_bylinkovym_maslem_a_grilovanym_chrestem_final.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

Suroviny na 2 porce

  • 2 kusy kuřecího prsa s kostí a kůží
  • snítka plocholisté petržele
  • snítka tymiánu
  • 1 lžíce olivového panenského oleje
  • snítek oregana
  • 40 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g bílého oloupaného chřestu
  • růžový pepř
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks šalotka

Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí.

Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou.

Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného Tefal Optigrillu  Elite na program drůbež a pečeme. 

Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme.

Chřest vložíme do Optigrillu na program zeleniny a grilujeme doměkka.

Osolíme a opepříme růžovým pepřem.

Šalotku nakrájíme najemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5.

Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete.

Případně dosolíme.

Doporučené produkty

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše