• Večeře
  • 2.4.2024

Lilky plněné hovězím (Karniyarik)

Lilky plněné hovězím (Karniyarik).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
37 min

Suroviny

  • 2 lilky (každý 300 g)
  • 6 cl olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 350 g mletého hovězího masa
  • 1,5 lžičky mletého kmínu
  • 260 g jemně nakrájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 45 g opražených piniových oříšků
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce nasekané máty
  • sůl a pepř

KROK 1: Lilky podélně rozpulte. Pomocí malého nože nařízněte dužinu lilku velmi hluboko.

KROK 2: Pánev o průměru 28 cm rozehřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Zalijte 4 lžícemi olivového oleje a lilky opékejte 7 minut z obou stran, dokud nezměknou.

KROK 3: Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno.

KROK 4: Pánev o průměru 24 cm rozehřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.

KROK 5: Zalijte zbylým olivovým olejem a přidejte česnek, cibuli a mleté maso. Vařte 5 nebo 6 minut, dokud maso nezačne hnědnout, několikrát promíchejte, aby se rozpadalo.

KROK 6: Přidejte kmín, rajčata, rajčatový protlak a piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem. Pokračujte ve vaření dalších 5 minut, několikrát promíchejte. Sundejte z plotny.

KROK 7: Pomocí vidličky zatlačte, abyste dužinu lilků lehce rozdrtili.

KROK 8: Lilek osolte a posypte tymiánem. Hovězí směs rozdělte do vydlabaných lilků.

KROK 9: Pečte 20 minut při 180 °C, nebo dokud se špička nože snadno nezasune do dužiny lilků.

KROK 10: Mezitím si nahrubo nasekejte petržel a mátu.

KROK 11: Posypte lilky petrželkou a mátou a podávejte.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše