KROK 1: Lilky podélně rozpulte. Pomocí malého nože nařízněte dužinu lilku velmi hluboko.
KROK 2: Pánev o průměru 28 cm rozehřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Zalijte 4 lžícemi olivového oleje a lilky opékejte 7 minut z obou stran, dokud nezměknou.
KROK 3: Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno.
KROK 4: Pánev o průměru 24 cm rozehřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.
KROK 5: Zalijte zbylým olivovým olejem a přidejte česnek, cibuli a mleté maso. Vařte 5 nebo 6 minut, dokud maso nezačne hnědnout, několikrát promíchejte, aby se rozpadalo.
KROK 6: Přidejte kmín, rajčata, rajčatový protlak a piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem. Pokračujte ve vaření dalších 5 minut, několikrát promíchejte. Sundejte z plotny.
KROK 7: Pomocí vidličky zatlačte, abyste dužinu lilků lehce rozdrtili.
KROK 8: Lilek osolte a posypte tymiánem. Hovězí směs rozdělte do vydlabaných lilků.
KROK 9: Pečte 20 minut při 180 °C, nebo dokud se špička nože snadno nezasune do dužiny lilků.
KROK 10: Mezitím si nahrubo nasekejte petržel a mátu.
KROK 11: Posypte lilky petrželkou a mátou a podávejte.